Hlavní navigace

živá strava

I vitariáni jedí svíčkovou i cukroví. A ne, že ne

Kdo podlehl vitariánství, tzv. živé stravě, ví, že pokrmy nesmí vařit ani péct a že se musí vzdát masa i pečiva. Jak je tedy možné, že může jíst svíčkovou, kuře na paprice nebo dort?

Doba čtení: 6 minut

Secret of Raw: restaurace bez sporáku

Nachystat oběd bez rozpálené plotny se na první pohled jeví jako úkol nadlidský. Jde to. Dokonce lze v takových podmínkách připravovat jídla pro restauraci. Ovšem vitariánskou.

Doba čtení: 5 minut

Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?

„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.

Doba čtení: 14 minut