Hlavní navigace

vitamín C v potravinách

Yuzu: vitamínová bomba, kterou si ale nemůžete koupit

Vitamín C v co nejvyšší koncentraci? To je nejžádanější komodita pro zdraví a unavenou imunitu na konci zimy. Plody yuzu jsou „céčka“ plné. Problém je, že čerstvé ho nemáte kde sehnat. Spolehnout se musíte na výrobky z něj.

28. 2. 2019 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Z českého ovoce má nejvíc vitamínu C černý rybíz

Dostatek céčka je důležitý pro naše zdraví. Doplňovat ho můžeme i z našeho ovoce. Vitamínovou bombou jsou kuličky černého rybízu, častěji si ale pochutnáváme na jahodách. Ty mají 30× více vitamínu C než jablka.

11. 6. 2014 11:30

V čem jsou čerstvé jahody unikátní? Jen vůni tvoří čtyři sta látek

Chuť, vůni a vlastnosti čerstvých jahod nelze ničím nahradit. Aroma náhražek jim nesahá po kotníky a dovážené podtržené jahody jsou jen chabou náhradou mimo jahodovou sezónu.

11. 6. 2014 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Voda s citronem – zdravý zvyk, ale musí být teplá

Traduje se, že našemu organizmu prospívá, když si ráno dáme sklenici teplé vody s citronem,to není žádná novinka. Ale proč? Přeceňujeme tento zvyk, anebo na něm skutečně něco je?

Doba čtení: 4 minuty

K doplnění vitamínu C se citrusy moc nehodí

Vysoký obsah vitamínu C není tak podstatný, jako to, nakolik jej naše tělo dokáže využít. Hodně céčka mají šípky, rakytník či rybíz, zato třeba citron není v tomto směru žádnou bombou.

Doba čtení: 6 minut