největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
uzeniny
uzeniny
61
–
66
/
66
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Kvalitní uzeniny prostě nemohou být levné
Myslíte si, že šunka je vždycky lepší než salám? A že párky jsou pokaždé jen odřezky? Ani jedno nemusí platit. Jenže jak poznat kvalitu, když na pohled vypadají všechny uzeniny podobně?
Anna Příhodová
23. 1. 2012
Uzeniny zvyšují riziko rakoviny: stačí dva plátky nebo jeden párek denně
Milovníci salámů a dalších uzenin by měli zbystřit: nová studie ukázala, že jejich konzumace zvyšuje riziko onemocnění rakovinou slinivky. Ta je přitom jednou z nejzákeřnějších nemocí.
Redakce
17. 1. 2012
Kvalita potravin v Česku 2011? Alarmující!
Džemy plné cukru místo ovoce, ryby téměř bez masa, nastavovaný med… to jsou některá zjištění inspektorů, kteří se zaměřili na kvalitu potravin prodávaných u nás v loňském roce.
Lenka Krbcová
6. 1. 2012
Sledujete obsah masa v uzeninách?
Kdysi mě někdo naučil velmi důležitou věc – před nákupem uzeniny se podívat na obal, kolik že onen výrobek obsahuje masa. Mnohdy je tento zvyk téměř životně důležitý.
Jan Handl
31. 1. 2011
Růžovou šunku "dělá" chemie
Najít dnes na uzenářském pultu dobrou a kvalitní šunku není jen tak. Proč je tak růžová? A proč by se dala ždímat? „Čím méně masa, tím více vody,“ říká odborník.
Renata Petříčková
17. 12. 2010
Špekáček není buřt. A někdy ani špekáček
Správný špekoun má pevně daný minimální obsah masa. Jenže jak známo, pravidla jsou od toho, aby se porušovala, a tak řezníci často hážou do uzenin i to, co nemají.
Renata Petříčková
7. 7. 2010
61
–
66
/
66
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji