Hlavní navigace

špalda

Dnešní pšenice je přešlechtěná. Netradiční mouky nabízejí více

Mouka je nejčastěji využívanou surovinou v našich kuchyních. Přitom v podobě, v jaké ji známe dnes, na ní už není nic moc zdravého. Naopak bývá spojována s mnoha zdravotními neduhy. Problém je zejména v tom, že ji konzumujeme ve velkém množství. Proč tedy nezkusit zdravější a mnohdy i chutnější alternativy? K nejpopulárnějším patří ječná, kokosová, špaldová, kaštanová, ovesná, pohanková, mandlová a plantejnová neboli také banánová mouka.

Doba čtení: 4 minuty

Zaveďte do své kuchyně špaldu, jáhly a pohanku

Trochu opomíjené, ale velmi zdravé a vitaminy nabité potraviny čekají na vaše pozvání. Nechte je vejít do své kuchyně a postupně je začleňujte do běžného jídelníčku.

Doba čtení: 3 minuty

Špaldové Bioslavnosti 2012 myslí na „masaře“ i vegany a vegetariány

Na 7. ročníku Bioslavností nebudou chybět tradiční pohankové palačinky, tematické pokrmy ze špaldy, grilovaní pstruzi ani beran na rožni. Rok uplynul jako voda a datum dalších Bioslavností společnosti PRO-BIO s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem se blíží. Datum letošního již 7. ročníku připadá na 14. 7. 2012 a ročník to bude více než velkolepý. Celá akce se totiž ponese v duchu oslav 20. výročí založení pořadatelské firmy PRO-BIO.

25. 6. 2012 13:29
Doba čtení: 3 minuty