Hlavní navigace

smetana

Nejhorší šlehačka ve spreji: ztužený palmový tuk, voda a chemie

TEST – Šlehačky ve spreji vypadají stejně, uvnitř se diametrálně liší. Některé jsou ze smetany, jiné z odstředěného mléka a další z tuku a vody. Test ukázal, kterou sprejovou šlehačku má cenu kupovat a jakým se vyhnout.

9. 10. 2018 12:55
Doba čtení: 3 minuty

Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek

Není to šlehačka, není to zakysaná smetana, ale těmto produktům chce být důstojnou alternativou. „Mladší sestra“ Lučiny, obdoba slavného Crème Fraîche, láká na smetanovou omáčku bez hrudek, dobrou chuť a úsporu suroviny. Vyzkoušeli jsme s ní uvařit.

14. 9. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Test: Kupujete „sušenou smetanu“ do kávy? Je to bělidlo

S mlékem či smetanou mají pramálo společného, jedině snad efekt zbělení kávy. Instantní přípravky do kávy se prodávají pod různými názvy – coffee creamer, bělidlo do kávy, instantní sušená pochoutka nebo pěna do kávy. Pro zjednodušení se jim říká sušená smetana. Co je však od opravdové smetany dělí?

20. 2. 2018 11:02
Doba čtení: 3 minuty

7 tipů, jak nezkazit cheesecake

Připravit dokonalý cheesecake jako z cukrárny není žádná legrace. Chce to umět pořádně bouchnout do stolu, mít hodně alobalu a znát našich sedm rad přímo od cukrářů.

Doba čtení: 6 minut

Šlehačku ve spreji uvaří výrobci i z vody

Jak byste pojmenovali vodu smíchanou se ztuženými tuky a devíti emulgátory? Pokud vás napadla sprejová šlehačka, poklona. Šlehačka je totiž název prakticky pro cokoliv.

Doba čtení: 6 minut

Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře

Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.

Doba čtení: 4 minuty

Test „smetánků“: Ať jsme tlustí na tři prsty

Konzumace mléčných výrobků se doporučuje, jenže ty odtučněné postrádají spojitost s krávou a po těch tučných se pěkně kyne. Podívejte se na obsah tuků, které obsahují oblíbené smetánky.

Doba čtení: 4 minuty

Má krabičku jako pomazánkové máslo, ale je to jen levný tuk

Pomazánkovému máslu zvoní hrana. Jak se od května vyznáme v tom, co dnes běžně kupujeme jako specialitu s dlouhou tradicí? Na trhu je spousta náhražek a my jsme je odhalili.

Doba čtení: 3 minuty

Do správného ovocného nanuku patří kus prasete

Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.

Doba čtení: 8 minut

Test šlehaček na českém trhu. Jaká je jejich kvalita?

Časopis dTest prověřil smetany ke šlehání dostupné v českých obchodech. Jak výrobky dopadly? I když je výrobci nijak nešidili, přesto byly zjištěny poměrně významné rozdíly v kvalitě, chuti i šlehatelnosti jednotlivých výrobků, zjistil dTest v aktuálním testu. Podle českých předpisů musí smetana ke šlehání obsahovat alespoň 30 % tuku, má-li tuku 35 % a více, smí být označena jako vysokotučná. Jedna ze základních zkoušek testu se tak zaměřila na ověření deklarovaného množství tuku. „Dobrou…

21. 3. 2012 11:02
Doba čtení: 1 minuta