Hlavní navigace

Sklizeno

Sklizeno, Náš Grunt a MY FOOD jsou nově jedna firma

Největší sítě, které na českém trhu prodávají farmářské potraviny, se sloučily v jednu silnou firmu. Pod taktovkou Petra Borkovce prý nabídnou širší sortiment a dostupnější a levnější kvalitní potraviny.

2. 11. 2016 15:13
Doba čtení: 3 minuty

„Podvod“ jménem Ježkův statek? Normálka

Sociálními sítěmi se prohnala zpráva o Ježkově statku, který prý neexistuje, a přesto zásobuje farmářské prodejny Sklizeno mlékem a mléčnými výrobky. To je asi nějaká levá, ne?

Doba čtení: 14 minut

Je ten sýr plísňový, nebo už plesnivý?

Můžeme bílou plíseň na sýru odkrojit, nebo se náš mléčný výrobek musí poroučet do koše? Jak optimálně skladovat tvrdé a jak měkké sýry?

Doba čtení: 4 minuty

Neplaťte za chemii, poznejte opravdový jogurt

V čem se liší jogurty zrající kelímcích a v tanku a proč jsou konvenční jogurty homogenizované? Technoložka minimlékárny Sklizeno poradí, jak si vybrat dobrý jogurt.

10. 1. 2014 9:00
Doba čtení: 3 minuty

Výroba domácího sýra si žádá dovolenou

Snad každý dnes po domácku vyrábí vlastní potraviny a na zahradě krom banánů pěstuje všechny potřebné vitamíny. Chci splynout s davem a pouštím se do vlastní výroby sýra. Pohořím?

Doba čtení: 5 minut

První Sklizeno foodie market byl otevřen v Olomouci

Chcete nakupovat potraviny, které jsou dostupné v zahraničí, ale na našem trhu nebývají k mání? Příležitost máte nově v Olomouci, otevření se tam dočkal první foodie market v ČR.

Doba čtení: 1 minuta

Přehled značek kvality potravin

V prodejnách potravin narazíte na spoustu značek původu, kvality a jiných certifikátů. Málokdo se v nich vyzná. Fandové opravdového jídla ze Sklizena připravili přehled těch hlavních.

Doba čtení: 1 minuta

I burger se dá reklamovat

Jste nespokojeni se zbožím či službou? Máte právo reklamovat na kterékoliv provozovně obchodníka. Pokud nenarazíte na franšízu. Ty jsou v pohostinství a prodeji potravin celkem obvyklé.

12. 4. 2013 11:12
Doba čtení: 2 minuty

Anatomie párku – jak poznat dobrý párek, když etikety lžou

Věřte svým smyslům a zkušenosti. Dobrý párek poznáte spíš podle chuti a vůně než podle etikety, radí David Kukla ze Sklizeno. Párek nemusí být dokonale pravidelný a růžový. Naopak.

Doba čtení: 3 minuty

Farmářské prodejny Sklizeno nabídnou víc než dosud

Farmářské prodejny Sklizeno rostou jak houby po dešti, aktuálně jsou v Česku čtyři a do léta přibudou další tři. V čem budou nové, lepší a čím ohromí? Prozradí jejich zakladatel.

Doba čtení: 2 minuty

Sklizeno otevírá další prodejnu v Praze

Čtvrtou prodejnu s dobrými lokálními potravinami najdete již brzy na Dejvické. Bude trochu jiná než ostatní. Sklizeno chce výhledově prodávat také kvalitní jídlo ze zahraničí.

Doba čtení: 2 minuty

O lokální a kvalitní potraviny je zájem, otvírají se další prodejny

Rostoucí počet obchodů s lokálními potravinami ukazuje, že je o tyto produkty zájem. Rozhodující je kvalita a jasný původ, ať už se jedná o prodejny tzv. farmářské nebo jinak nazvané.

Doba čtení: 5 minut

Proč mají foodies rádi podzim

Na podzim je radost vařit. Užít si typické suroviny – houby, dýně, kapustu, ale i zvěřinu nebo jehněčí. Víte, jak nezavraždit kapustičky?

2. 10. 2012 11:38
Doba čtení: 3 minuty

Září je měsícem biopotravin. Co to pro nás znamená?

Ministerstvo zemědělství podporuje produkci biopotravin, ať už propagací ekologického zemědělství, nebo akcí, jichž se čeští bio zemědělci účastní. Zde jsou ty nejzajímavější.

6. 9. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

Pět důvodů, proč nakupovat lokální potraviny

Lokální potraviny jsou mantrou všech, kdo se zajímají o kvalitní a dobré jídlo. Cena by neměla být jediné, co rozhoduje o našem nákupu, říká majitel prodejny „s opravdovým jídlem“.

20. 8. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

Češi grilují rádi, ale špatně. Poradíme vám s výběrem masa

Základem správného grilování nemůže být kilo vuřtů za čtyřicet korun. S výběrem masa, na kterém si opravdu pochutnáte, poradí David Kukla z farmářské prodejny Sklizeno.

Doba čtení: 7 minut

To nejlepší maso není ani čerstvé ani krásně růžové

Z řeznictví, kde krávu dělí jen na přední, zadní a svíčkovou, si žádný pořádný kus masa neodnesete. Gurmány a fajnšmekry zve do světa hovězího majitel farmářské prodejny Sklizeno.

Doba čtení: 5 minut

Festival chutí, to je Jídlo z blízka

Farmářské suroviny v degustačním menu můžete ochutnat už od 9. července ve třinácti brněnských restauracích. Nechte se zlákat chutí opravdového jídla.

6. 7. 2012 8:00
Doba čtení: 3 minuty

Chystá se průvodce kvalitním masem

Opravdu kvalitní maso je v českých obchodech spíše vzácností. Křehčené kuřecí doháněné vodou, vepřové ze stresovaných zvířat a příliš „čerstvé“ hovězí převažuje. Jak poznáte dobré maso?

28. 5. 2012 10:00
Doba čtení: 3 minuty

V Praze otvírá Sklizeno, prodejna s „opravdovým jídlem“

Chcete pořídit rodinný nákup na jediném místě a vyhnout se supermarketu? V květnu se otevře Sklizeno, obchod plný lokálních potravin, kde to prý zvládnete. A navíc ve špičkové kvalitě.

23. 4. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty