Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
rostlinné tuky
rostlinné tuky
1
–
7
/
7
Hera má méně tuku. Výrobce ho v tichosti nahradil vodou
Za pár let Hera oslaví sté narozeniny a už teď má pro své zákazníky „dárek“. Obsahuje méně tuku, a to v obou svých variantách.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2022
Počet nových komentářů
2
Porovnání olejů – přehledná čísla o tom, co který obsahuje
Vyznat se v rostlinných jedlých olejích se může zdát nesnadné. Dýňový, chia, lněný, makový, olivový, ořechový, palmový, řepkový, sezamový, slunečnicový… Odborníci předkládají data založená na reálných rozborech olejů, která pomohou v orientaci.
Petr Havel
19. 11. 2021
Počet nových komentářů
8
Jsou jako máslo? V chuti mezi „máslovými“ roztíratelnými tuky propadla Rama
Test
Roztíratelné rostlinné tuky řada lidí používá namísto másla. A výrobci se snaží tuto iluzi podpořit. Test se zaměřil na to, jak se jim to daří, a prověřil rostlinné tuky s máslovou příchutí nebo s přidaným máslem.
Redakce
23. 10. 2020
Počet nových komentářů
4
Důležité omega-3 mastné kyseliny nově získáme i z chleba
Chléb obohacený o omega-3 mastné kyseliny je skvělou možností, jak si obohatit zdroje těchto pro naše zdraví nezbytných látek. Brzy se objeví v českých obchodech.
Petr Havel
6. 3. 2019
Počet nových komentářů
2
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
10 mýtů o tloustnutí: Tuky jsou nezdravé a tloustne se po nich
Tuky jsou nezbytnou součástí našeho jídelníčku. Pokud je budeme chtít ze stravy vyloučit, uškodíme si. Stejně jako když to s nimi budeme přehánět.
Lenka Krbcová
1. 5. 2014
Počet nových komentářů
4
Hledejte spojení "čerstvé máslo", vyhnete se mraženému výrobku
Po vajíčkách berou vědci na milost i máslo – škodí méně než nekvalitní rostlinné tuky. Ale klíčová je ona kvalita. Máslo, které hibernovalo v mrazáku, rychleji podléhá zkáze a žlukne.
Petr Havel
14. 3. 2012
Počet nových komentářů
3
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji