největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
rohlík
rohlík
1
–
14
/
14
Lidl už zkoušel zaujmout vařenou mrkví a senior týdnem, teď přišel se šunkou na rohlík
Aktualita
Šunka a rohlík v posledních dnech rezonují a nejen ve chvílích, kdy se bavíme o svačinách. V Lidlu se totiž začala prodávat šunka tvarovaná přímo na rohlík, což k reakci ponouklo obchod Rohlik.cz. Reagoval jasně: My už ale šunky máme. A jak to bylo dál?
Kateřina Čepelíková
19. 3. 2025
Ačkoli chceme zdravější pečivo, stejně se nejvíc prodávají rohlíky a koblihy
Aktualita
Nejprodávanějším slaným pečivem v českých řetězcích je jednoznačně rohlík, případně houska. Na plné čáře vyhrává ve všech řetězcích i kobliha, pokud je řeč o nejoblíbenějším sladkém pečivu.
Kateřina Čepelíková
23. 1. 2025
Řetězce prozradily, co dělají s rohlíky, které se nepodaří prodat
Pečivo patří k potravinám, které spolu s ovocem a zeleninou patří k sortimentu, jímž se nejvíce plýtvá. Nejen v domácnostech, ale i v obchodech s potravinami. Jak s pečivem, konkrétně s rohlíky, které neprodají, řetězce nakládají?
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2024
Devadesát procent pečiva si v Globusu sami vyrábí. Byli jsme u toho
Vedoucí výroby a prodeje pekáren Pavel Meduna nás provedl celým zázemím pekárny, kterou mají v Globusu v pražských Čakovicích. A tak se i vy dozvíte, jak se tu peče chleba, proč tu nevyrábí donuty i kdy jdou prodeje sladkého dolů.
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2022
Stejná cena, nižší gramáž: Zmenší pekaři pečivo, aby nemuseli zdražit?
Náklady na výrobu pečiva stoupají a tím stoupá i koncová cena pro zákazníka. Pekaři na to mohou reagovat několika způsoby. Sníží váhu pečiva, použijí levnější suroviny a tím pádem uberou na kvalitě, nebo se dalšímu zdražení nevyhnou?
Kateřina Čepelíková
4. 11. 2022
Studenti zemědělské univerzity získali unikátní centrum, budou vyrábět i vlastní značku potravin
Aktualita
V areálu České zemědělské univerzity v Praze začal fungovat specializovaný pavilon, který má pomoci studentům této vysoké školy zjistit, jak fungují potravinářské firmy. V rámci výuky by měli začít studenti vyrábět i vlastní značku potravin.
Petr Havel
12. 7. 2022
Návrat pečení – domácí rohlíky podle osvědčeného receptu
Rohlíky asi doma nepečeme každý den. Chvíli to trvá, ale ta chuť a vůně… Domácí pečení může zpestřit společné chvíle i jídelníček. Poradíme, jak na to.
Petr Havel
8. 4. 2020
Proč je špatně, že jsou rohlíky levné
Komentář
KOMENTÁŘ – Stará známá a platná pravda praví, že všeho, co je zadarmo nebo příliš levné, si většina lidí neváží. Slevové akce jsou tak mimo jiné impulsem k plýtvání.
Petr Havel
27. 1. 2020
Test: kde mají v sedm večer měkké pečivo?
Test
Zavírají v devět, či dokonce v deset večer. A dušují se, že dvě hodiny před zavírací dobou u nich v pohodě nakoupíte. Jak to v reálu vypadá ve velkých řetězcích s nabídkou pečiva?
Kateřina Čepelíková
16. 8. 2018
Když je v akci pivo a cukr, prodá se v obchodě o 15 000 rohlíků víc
Kolik toho dneska pekaři upečou? Záleží na mnoha zdánlivě banálních okolnostech. Třeba kolikátého je, jestli se blíží svátek nebo mají v supermarketu slevu na pivo.
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2016
Rohlík.cz přiveze nákup do hodiny a půl
Aktualita
Nenávidíte fronty a přeplněné obchody? Potraviny si můžete objednávat i po internetu, od prvního září vám k tomu poslouží i e-shop Rohlik.cz, za kterým stojí Tomáš Čupr ze Slevomatu.
Redakce
17. 9. 2014
Housky se prodávají víc než rohlíky. Rozdíl v nich je jediný
Za housku většinou zaplatíme víc než za rohlík, přesto se prodávají mnohem lépe. Jaký je rozdíl mezi houskou a rohlíkem a po čem se v obchodech jen zapráší, prozradí mistr pekař.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2013
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Kateřina Cajthamlová: Spotřebitel je líný krájet chleba
Domácí pekárny prý mohou za ohromný pokles spotřeby chleba. „Nesmysl,“ říká Kateřina Cajthamlová, „ženy doma nevaří, natož aby pekly chleba.“ Důvod je mnohem prozaičtější.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
1
–
14
/
14
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji