Hlavní navigace

losos

Podvod jménem pstruh lososový

Pstruh lososový, chcete-li lososovitý, není žádným samostatným druhem pstruha a používání tohoto názvu je svým způsobem podvod. Co to je tedy za rybu?

13. 7. 2017 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Kam s uzeným lososem? Na jednohubky i do hráškové polévky

Uzený losos není zrovna láce, ale v těchto svátečních dnech mizí z prodejních pultů, jako by byl gratis. Využití najde zejména ve studené kuchyni, ale i v té teplé. Jak se taková lahůdka vyrábí a v jakých konkrétních receptech ho můžeme použít?

29. 12. 2016 0:00
Doba čtení: 4 minuty

Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos

Američané schválili GMO lososa coby pro člověka neškodnou potravinu. Namísto obvyklých tří let roste jen rok a půl. Označování těchto lososů jako GMO je pouze dobrovolné.

11. 12. 2015 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Ryby z farem: Lahůdka? Nebo další problém?

Kupujete lososy či jiné ryby z líhní? Ryby jsou zdravé, říká se. Platí to i pro chovné ryby? Nová zjištění zpochybňují, zda výhody převažují nad negativy.

Doba čtení: 8 minut

K filetování lososa se hodí i kombinačky

Foodparade je velká gastroparáda a sluncem zalité zahrady Trojského zámku jí vyloženě svědčí. Cesty lemují stánky s dobrým jídlem, pod stromy jsou pro návštěvníky připravená lehátka či válecí pytle – a na pódiu ve středu zahrady už se brousí nože.

Doba čtení: 9 minut

Co jedly naše (pra)babičky a my máme za nové

Prvorepubliková kuchyně byla alespoň v bohatších rodinách světová. Využívaly se suroviny, které dnes „objevujeme“. Losos, chřest a lanýže? Jistě! A nejen to.

Doba čtení: 4 minuty

Kapr musí být slizký. Jak poznat zdravou rybu?

Vánoční kapr vám bude chutnat dvojnásob, pokud si dáte záležet a koupíte rybu v co nejlepší kondici. Že kapra nejíte? Dejte si jinou, ale rovněž čerstvou rybu. Jak to poznat?

20. 12. 2011 0:00
Doba čtení: 4 minuty