Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
kvašení
kvašení
1
–
7
/
7
Je kimči jen móda, nebo kvašená zelenina skutečně zlepšuje zdraví?
Už dávno se ví, že zdraví střev ovlivňuje celý organismus. Ke správnému fungování potřebují správnou skladbu mikroflóry a k té může významně přispět konzumace fermentovaných potravin. Můžete si je koupit, anebo připravit doma. Odborné studie jejich účinek potvrzují.
Kateřina M. Košutová
26. 11. 2022
Počet nových komentářů
1
Střevní mikrobiom má velký vliv na lidské zdraví. Jak ho udržet v dobré kondici?
Mikroflóra ve střevech hraje důležitou roli v tělesném i duševním zdraví. Dalo by se říct, že nerovnováha střevního mikrobiomu může vážně narušit celkové fungování organismu, od ztráty energie až po padání vlasů. K získání a udržení dobrého stavu střev pomůže dodržování několika pravidel.
Kateřina M. Košutová
23. 8. 2022
Kombucha – probiotický nápoj z čaje nejen pro trávení
S kombuchou se poprvé setkali během studií v Americe, po návratu v ČR podobný nápoj hledali marně. Začali ho proto sami vyrábět. Říkají si JZT Ferments a kvašený probiotický nápoj z čaje a kultury bakterií a kvasinek „SCOBY“ teď produkují ve velkém a v různých verzích.
Petr Havel
24. 11. 2021
Kvašené zelí si snadno připravíme i doma
Kysané zelí se vyrábí za pomoci mléčného kvašení, které mu dodá typickou chuť a plno zdravých látek. Receptů a možných přísad je celá řada, základ i vybavení jsou celkem jednoduché.
Petr Havel
25. 1. 2021
Počet nových komentářů
4
Kombucha: Když vám zkysne čaj, nevadí to
Mluví se o ní jako o takřka zázračné čajové houbě, která léčí mnohé neduhy. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat již připravené nápoje v plastových lahvích, ale někteří lidé si kombuchu pěstují doma. Fermentovaný elixír tak mají rovnou od zdroje.
Taťána Kročková
21. 1. 2019
Alkohol ze dřeva, sóji, cizrny nebo octa. Co nás ještě čeká?
Kdysi prý domácí paliči kvasili a destilovali alkohol i z novin; vykládalo se, že takto se daly zužitkovat celé balíky Rudého práva. Tak proč nezkusit rovnou dřevo? V Asii kvasí nápoje z kůry stromů, ale i ze sóji. U nás proběhly pokusy s cizrnou. A to není zdaleka vše.
Pavel Houser
7. 6. 2018
Vyvoněný euroškopek
Chci vědět, co piju. Čím to, že je to pivo tak vo-ňa-vou-čké? Co o tom prozradí pivní etiketa, co se z ní dozvíte… nebo, v dnešní době a velkopivovarských podmínkách, častěji nedozvíte?
Jakub Veselý
16. 8. 2012
Počet nových komentářů
5
1
–
7
/
7
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Vycvičit se dá i bolest vystřelující ze zad do nohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji