Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
kvásek
kvásek
1
–
11
/
11
Klasický kváskový chléb: mouka, kvásek, voda, sůl. Víc nic
Chcete si upéct domácí kváskový chleba? Pro začátek je ideální najít si dobrý fungující recept a toho se držet. „Něco jednoduchého, nekomplikovaného, aby byla vysoká šance, že se nám chléb povede. Pak si můžeme dále hrát a experimentovat,“ radí odbornice.
Lenka Krbcová
31. 8. 2020
Pečení bez droždí: kvasnice si doma jednoduše připravíte z dostupných surovin
V Americe chybí toaletní papír, u nás zase droždí. S největší pravděpodobností v návaznosti na masivní vykupování mouky v minulém měsíci. Naštěstí se dají kvasnice připravit doma, a to ze snadno dostupných surovin. Způsobů je hned několik.
Alena Teclová
20. 4. 2020
Lidé chtějí hlavně tradiční kvasový chleba, v obchodech ho ale nemáme šanci poznat
Chléb se u nás stále častěji vyrábí podle cechovních norem. Což je dobrá zpráva, protože tyto normy zaručují nadstandardní parametry. Horší již je, že přestože zákazníci chtějí kupovat tradiční kvasový chleba, tedy vyráběný metodou třístupňového kvasu, v označení stále panuje zmatek.
Petr Havel
18. 10. 2019
Počet nových komentářů
2
Jak se vyznat v nabídce chlebů v obchodě
V čem se liší balený chleba od čerstvého a kdy se vyplatí koupit rozpečený? Radili jsme se s odborníkem a navštívili i pekárnu, která je součástí hypermarketu. Viděli jsme, z čeho se pro nás peče čerstvý chléb. A všechno jsme to i zdokumentovali.
Kateřina Čepelíková
12. 2. 2019
Počet nových komentářů
5
Jak na kvásek: nekrmte ho starou moukou
Kvásků jsem zakládala několik. Několikrát mi umřel. Jen díky těmto zkušenostem jsem přišla na to, proč se to stalo. Teď už vím, že kvásek se dá zachránit téměř vždy.
Zuzana Čítková
18. 11. 2018
Kvásková vánočka zabere celý den. Ale stojí za to, tvrdí Maškrtnica
Rozhovor
Vánočka může být jemná jako dech, vysušená jak loňské dřevo anebo vláčná, s plnou chutí, která vám vydrží i týden ve výborné formě. Jak takovou vánočku upéct a nač si dát pozor, prozradí Maškrtnica.
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2014
Honza Šmikmátor napekl stovky chlebů. Naučí to i vás
Rozhovor
Upéct chleba není věda. Zkušený pekař objasní všechny záludnosti spjaté s jeho přípravou, kynutím i pečením. Pak už si na vlastní chleba troufnete i vy.
Kateřina Čepelíková
28. 5. 2014
Počet nových komentářů
8
Kvalitu chleba poznamenává hon za nízkou cenou
Tradiční chléb se rodí den a půl. Rychlovka hotová přes noc nemůže dosáhnout klasické chuti a vůně, ani trvanlivosti. Některé trendy ve výrobě chleba jsou slibné, jiné budí rozpaky.
Petr Havel
11. 6. 2013
Počet nových komentářů
31
Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba
Už vás nebaví jíst chleba, kterého se stěží dotkne ruka pekaře? Zkuste si upéct vlastní, z žitného kvásku, který se zdarma rozdává po celé České republice. Stojí za tím pecempecen.cz.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2013
Kdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsou
Chleba se po šedesáti letech našeho odříkání trochu víc prodává. Žádný zázrak to ale není. Chceme chleba, který umějí prodávat jen řetězce, ale vyrobit ho za desetikorunu neumí nikdo.
Kateřina Čepelíková
30. 10. 2012
Počet nových komentářů
15
Kvalitní chléb v domácí pekárně neupečete
Výhody domácího chleba? Voní a navíc je opravdu čerstvý a teplý. To je ale zřejmě všechno. V domácí pekárně nelze upéci chléb ani kvalitní, ani nutričně optimální, ani déle nevydrží.
Petr Havel
21. 9. 2012
Počet nových komentářů
63
1
–
11
/
11
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji