Hlavní navigace

kvalita

Lidé nakupují potraviny podle hloubky kapsy, ukázal průzkum

Nejnovější průzkum o nákupních zvyklostech ukázal na naši slabinu. Potraviny kvalitní nakupovat chceme, zajímáme o jejich kvalitu, ale v obchodě stejně sáhneme po blafu. Proč?

Doba čtení: 4 minuty

Pivo dělá hospodský

Sládek může navařit sebelepší pivo, ale hostinský je ten, kdo výrazně ovlivní jeho konečnou kvalitu. Jak správně točit a ošetřovat pivo v restauracích často nevědí.

Doba čtení: 4 minuty

Potravinový inspektor: řetězce nám posílají úplatky

ROZHOVOR: Fenomén, který v televizním prime timu upozorňuje na neduhy českých obchodů s jídlem. Jak moc hýbe Potravinový inspektor Ladislav Hruška žlučí obchodníkům? Věřte, že dost.

Doba čtení: 7 minut

100 nebezpečných výrobků loňského roku

Jsou to šunty, které navíc vážně ohrožují vaše zdraví. V roce 2012 šlo v podobných případech hlavně o nádobí, kosmetiku a co nejhůř – o potřeby pro malé děti.

14. 1. 2013 0:00
Doba čtení: 5 minut

Teď už kvalitu poznáte na první dobrou

Nedokážete se zorientovat v nabídce masa a lahůdek? Chcete kupovat jen kvalitu? Poradí vám nové brožurky vydané Sdružením spotřebitelů. Jsou přehledné, obsažné a navíc úplně zdarma.

14. 11. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Místo 3 až 10 milionů. Novela potravinářského zákona chce vyšší pokuty

Je to nejrozsáhlejší změna v potravinovém právu za 15 let od přijetí zákona o potravinách. Ministerstvo zemědělství přichází se svým návrhem a mnohé chce změnit.

13. 11. 2012 11:59
Doba čtení: 1 minuta

Další veřejné tajemství: Zvěřina v restauracích má pochybný původ

Bude načerno prodávaná zvěřina pokračováním kauzy metanol? Stejně jako u pančovaného alkoholu o tom všichni vědí a nikdo to neřeší. Maso není pod kontrolou, ani paraziti v něm.

Doba čtení: 4 minuty

Rozpečené versus čerstvé pečivo. Které je lepší?

Jdeme ve šlépějích novelizované vyhlášky o pečivu a u těch nejpovolanějších zjišťujeme, jaký je rozdíl mezi rozpeky a čerstvým pečivem. Různé odpovědi na jednu otázku vás zaskočí.

Doba čtení: 8 minut

České potraviny nám chutnají víc

Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.

17. 2. 2012 10:00
Doba čtení: 2 minuty