Hlavní navigace

Zvítězily nad rakovinou a staly se matkami

24. 6. 2010

Sdílet

Porazily zhoubný nádor a staly se matkami, takto by se daly stručně popsat příběhy na fotografiích Sáry Saudkové, které budou k vidění v lobby NH Congress Hotelu v Olomouci od 24. do 26. června.  Autor: Sára Saudková Autorka zachytila objektivem fotoaparátu ženy, které překonaly onkologické onemocnění lymfatického systému, a poté se jim podařilo přivést na svět dítě. Výstavu nazvanou „Život na druhou“ pořádá sdružení pacientů LYMFOM HELP ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně…

Porazily zhoubný nádor a staly se matkami, takto by se daly stručně popsat příběhy na fotografiích Sáry Saudkové, které budou k vidění v lobby NH Congress Hotelu v Olomouci od 24. do 26. června. 


Autor: Sára Saudková

Autorka zachytila objektivem fotoaparátu ženy, které překonaly onkologické onemocnění lymfatického systému, a poté se jim podařilo přivést na svět dítě. Výstavu nazvanou „Život na druhou“ pořádá sdružení pacientů LYMFOM HELP ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně jako doprovodnou akci Olomouckých hematologických dnů, největšího českého hematologického kongresu s mezinárodní účastí.

Čtěte téma: Pronajmu dělohu. Zn. Nabídněte cenu

Desítky žen se u nás každý rok stávají náhradními matkami. Za peníze jsou ochotny propůjčit svou dělohu cizímu dítěti. Oficiálně tuto praxi zákon zakazuje. Kdo je vlastně matkou dítěte? 

Z Olomouce se výstava přesune do veřejných prostor budovy hlavní pošty v pražské Jindřišské ulici, kde budou fotografie k vidění až do konce července. Křest kalendáře s fotografiemi Sáry Saudkové se bude konat v říjnu 2010, výtěžek z jeho prodeje bude použit na financování dalších osvětových aktivit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).