Názory k článku
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování

sarlot.ka aura:10

Co je staré, to je dobré

Díky za tipy. Tyto polozapomenuté ingredience chutnají dnes možná ještě víc než dříve.

HonzaPro
HonzaPro (neregistrovaný) ---.net.upcbroadband.cz
29. 10. 2014 19:23 Nový

Re: Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování

Chybí mi tu hlavně kroupová klasika a jedno z nejlepších jídel, co znám - šoulet.

PeterswaldPilsen aura:10

Staročeský Kuba

Dobrý den,

od Vánoc až dodnes jsem několikrát uvařil houbového Kubu. Dvakrát jsem použil ječné kroupy a dvakrát pohankové. Ve všech případech ale smažím i kroupy. Houby a kroupy smažím zvlášť na cibulce, do obojího přidávám též protlačený česnek a osolím. Houby ještě opepřím a přidám kmín. Kroupy jsou ale nasucho, a tak je podleji nejdříve vývarem ze sušených hub, a pak buď tmavým pivem nebo červeným vínem. Poté obojí smíchám, dám péct, ale průběžně promíchávám, jinak by se připekly. Skvělá vůně a chuť! Jako tuk se dá použít máslo, sádlo i olej. Jako houby jsem použil nasbírané, zamražené lesní houby nebo sušené hříbky, a pak buď zahradní žampiony nebo hlívu ústřičnou, aby jich bylo víc.