Hlavní navigace

Vláda chce zrušit nemocnici na Karlově náměstí

5. 5. 2009

Sdílet

Vláda na svém předposledním zasedání doporučila zastavení investic do pražské Všeobecné fakultní nemocnice a zároveň uvolnila 50 milionů korun na přípravu projektu nové nemocnice, kam se mají lékaři z rozsáhlého komplexu na Karlově náměstí přestěhovat, uvedl server Aktuálně.cz. „Rekonstrukce stávajících budov pro účely moderní zdravotnické péče není plně efektivní, proto je třeba řešit soudobé požadavky novou výstavbou," stojí v materiálu, který odstupujícímu kabinetu předložila ministryně…

Vláda na svém předposledním zasedání doporučila zastavení investic do pražské Všeobecné fakultní nemocnice a zároveň uvolnila 50 milionů korun na přípravu projektu nové nemocnice, kam se mají lékaři z rozsáhlého komplexu na Karlově náměstí přestěhovat, uvedl server Aktuálně.cz.

„Rekonstrukce stávajících budov pro účely moderní zdravotnické péče není plně efektivní, proto je třeba řešit soudobé požadavky novou výstavbou," stojí v materiálu, který odstupujícímu kabinetu předložila ministryně zdravotnictví Daniela Filipiová.

Vláda uvolnila 50 milionů korun na přípravu projektu nové nemocnice, kam se mají lékaři z rozsáhlého komplexu na Karlově náměstí přestěhovat. Nemocnice zde funguje více než dvě stě let. Nyní disponuje 1960 lůžky a 25 operačními sály.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).