Hlavní navigace

Znáte „Veselého seniora“?

16. 4. 2010

Sdílet

Dnes bylo slavnostně otevřeno nové centrum pro seniory. Projekt Burza vzájemné pomoci, jehož cílem je zapojení seniorů do společenského života, vznikl díky finančnímu daru  hlavního města Prahy ve výši 1,7 miliónu korun.  V centru v Trojické ulici se budou setkávat senioři hledající uplatnění pro své schopnosti s lidmi, kteří budou mít zájem jejich pomoc využít a na oplátku jim zase nabídnou své služby. Burza bude také zprostředkovávat kontakty mezi seniory a mladší generací a firmami.…

Dnes bylo slavnostně otevřeno nové centrum pro seniory. Projekt Burza vzájemné pomoci, jehož cílem je zapojení seniorů do společenského života, vznikl díky finančnímu daru  hlavního města Prahy ve výši 1,7 miliónu korun. 

V centru v Trojické ulici se budou setkávat senioři hledající uplatnění pro své schopnosti s lidmi, kteří budou mít zájem jejich pomoc využít a na oplátku jim zase nabídnou své služby. Burza bude také zprostředkovávat kontakty mezi seniory a mladší generací a firmami. Spolupráce by také měla nastat s neziskovými organizacemi typu Slunečnice a Rozmarýna s cílem sociálně propojit seniory a děti v dětských domovech.

Tento projekt, který realizuje nadační fond Veselý senior, by měl umožnit sociální kontakt osamělých lidí, kteří chtějí a potřebují být společnosti a okolí ještě potřební.

Zdroj: Magistrát hl. města Prahy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).