Hlavní navigace

Názory k článku Včelí pyl harmonizuje mužské pohlavní orgány

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2015 8:54

    bylinářka (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    pyl jsou samčí pohlavní buňky vyšších rostlin. Včely sbírají pyl a donášejí jej do úlu v rouscích na posledním páru nohou. Pylové rousky včely shazují do dělničích buněk, kde je další včely vrství, dusají a zalévají medem. Buňky se naplní zhruba do tří čtvrtin. V buňce dále probíhá kvašení, pyl je tedy konzervován a připraven k trávení. Pyl je důležitý pro přezimování včel a jejich dlouhověkost.

    V obchodech je k dostání tzv. rouskový pyl, který tvoří malá, zrníčka různých barev. Ten získáváme tak, že včelám na česno umístíme mřížku, kterou musejí do úlu prolézt. Zrníčka se tak na mřížce zachytí a spadnou dolů do předem připravené nádoby.

    Dalším druhem medu je tzv. "včelí chléb" neboli "pěrga". Je to směs pylu, medu a dalších příměsí, u nichž již částečně proběhlo trávení v zažívacím traktu včely. Ten se získává z nezamedovaných plástů. Tento druh pylu je výživnější, ale běžně se neprodává.

    Přeji Vám báječné dny....Sim. Procházková

  • 12. 1. 2016 15:02

    Alex (neregistrovaný)

    No to prave pani spisovatelka mela zduraznit o co v jeji clanku jde.
    Proto ze, podle textu asi nejspise o pergu.

  • 16. 4. 2015 12:17

    AAA (neregistrovaný)

    Co znamená pojem "harmonizace mužských pohlavních orgánů"? Prosím o vysvětlení.

    Také bych prosím ocenil studii s výsledky měření účinků včelího pylu, rád bych si o tom přečetl více, hlavně jak takový včelí pyl se získává, jak se aplikuje na lidské tělo atd.

    Předem děkuji

  • 16. 4. 2015 12:44

    Honzas (neregistrovaný)

    Pyl se získává tvz. pylochytem. Buď se vkládá na dno úlu, nebo jako představec česna.
    Mě by zajímalo, jestli autorka článku rozlišuje mezi rouskovým pylem a tvz. pergou - fermentovaným plástovým pylem.

  • 17. 4. 2015 9:10

    bylinářka (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    pyl je takový biologický stimulátor, který výborně působí na produkci mužských pohlavních hormonů, pyl má velmi příznivé účinky na potenci i na prostatu (jak při zánětu, tak i při zbytnění či jako prevence).

    Pyl, je vlastně mužský element květu, který představuje přirozený, vysoce kvalitní, výživný a biologicky aktivní doplněk stravy.

    Získávání pylu:

    Pyl jsou samčí pohlavní buňky vyšších rostlin. Včely sbírají pyl a donášejí jej do úlu v rouscích na posledním páru nohou. Pylové rousky včely shazují do dělničích buněk, kde je další včely vrství, dusají a zalévají medem. Buňky se naplní zhruba do tří čtvrtin. V buňce dále probíhá kvašení, pyl je tedy konzervován a připraven k trávení. Pyl je důležitý pro přezimování včel a jejich dlouhověkost.

    V obchodech je k dostání tzv. rouskový pyl, který tvoří malá, zrníčka různých barev. Ten získáváme tak, že včelám na česno umístíme mřížku, kterou musejí do úlu prolézt. Zrníčka se tak na mřížce zachytí a spadnou dolů do předem připravené nádoby.

    Dalším druhem medu je tzv. "včelí chléb" neboli "pěrga". Je to směs pylu, medu a dalších příměsí, u nichž již částečně proběhlo trávení v zažívacím traktu včely. Ten se získává z nezamedovaných plástů. Tento druh pylu je výživnější, ale běžně se neprodává.

    Odkaz na vědecké studie bohužel nemám, jen vlastní zkušenosti (manžel a jeho dědeček jsou včelaři) a zkušenosti mých kolegů.

    Přeji Vám veselé dny...Sim. Procházková

  • 20. 4. 2015 10:08

    AAA (neregistrovaný)

    Děkuji za odpověď.
    Příště prosím, aby takový článek byl uveden jako blábol. Vy teda píšete o něčem, co si myslíte že nějak působí na Vaše rodinné příslušníky, ale nevíte jak to je, protože jste si nic nenastudovala. K tomu si ještě přidáte nesmyslné pojmosloví (harmonizace mužských pohlavních orgánů), asi aby to působilo zajímavěji.

    Informační hodnota Vašeho blábolu se neliší od "jedna paní povídala".
    Vy do článku napíšete že účinkem včelího pylu je zmírnění alergie. Upřímně doufám, že to nějaká pomatená osoba s alergií nezkusí, a nedostane anafylaktický šok, který bohužel může u některých skončit i smrtí.

    Chápete rozdíl mezi následujícími větami?:
    z Vašeho článku:

    "Včelí pyl je nazýván všelékem – zpomaluje stárnutí, zlepšuje fyzickou výkonnost, pomáhá s hubnutím, posiluje obranyschopnost organismu, má antibakteriální účinky, je osvědčeným prostředkem k harmonizaci mužských pohlavních orgánů a především prostaty."

    A jak by věta měla znít (na základě Vašich informací z diskuze):

    "Včelí pyl je nazýván všelékem (ale nevím jak to je doopravdy, žádnou studii jsem nečetla)– zpomaluje stárnutí (hádám), zlepšuje fyzickou výkonnost(můj muž si myslí že to je pylem, ale možná to je tím kafem, co pije vždycky po obědě), pomáhá s hubnutím(zhubla jsem, asi po tom pylu, ale možná jsem přestala tak jíst a více běhám), posiluje obranyschopnost organismu(si to myslím, minule jsem měla chřipku, letos ji nemám, tak to určitě musí být tím pylem, jako fakt), má antibakteriální účinky(říkal to kolega, a ten je fakt chytrý), je osvědčeným prostředkem k harmonizaci mužských pohlavních orgánů (tady už si vymýšlím, jako to předtím nemám to podložené žádnou studií) a především prostaty(dtto)."

    Zdar všem lidem, co si nic nenastudují, ale myslí si že něco ví, tak to musí sdělit světu. Zdar všem lidem, kteří bohužel takové informace přebírají bez ověření.

  • 20. 4. 2015 13:17

    tsd (neregistrovaný)

    Bohužel máte naprostou pravdu. Většina bio-bio článků patří do kategorie podobných blábolů. Musím uznat že ne všechny.
    Ona totiž některá tvrzení jsou podepřena "zkušenostmi generací" a " když rostlina obsahuje léčivou komponentu, je přeci každému jasné, že je to pro každého prospěšné". ( i kdyby ho to mělo poškodit )
    Důkazy často chybí, studie také a zbývají jen dojmy a právě ty zkušenosti generací. Nejhorší je, když takový článek chce redaktor okořenit svými "zaručenými zjištěními" a myšlenkami z kategorie dojmů.
    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).