Hlavní navigace

V nabídce biopotravin vede dětská výživa

17. 2. 2011

Sdílet

Nabídka biopotravin se na přelomu roku příliš nezměnila, obchodníci upírali svůj zájem na jiný typ sortimentu. Největší zastoupení v kategorii bio má dlouhodobě kojenecká a dětská výživa. Server Bio-info.cz připravil přehled aktuální nabídky biopotravin v maloobchodních řetězcích. Nejdůležitější kategorií co do počtu biopoložek zůstává ve většině z nich kojenecká a dětská výživa.

Nabídka biopotravin se na přelomu roku příliš nezměnila, obchodníci upírali svůj zájem na jiný typ sortimentu. Největší zastoupení v kategorii bio má dlouhodobě kojenecká a dětská výživa.

Server Bio-info.cz připravil přehled aktuální nabídky biopotravin v maloobchodních řetězcích. Nejdůležitější kategorií co do počtu biopoložek zůstává ve většině z nich kojenecká a dětská výživa.

V regálech všech sledovaných obchodů jste mohli v lednu 2011 napočítat 400 biopoložek z této kategorie, což je o 5 procent více než v listopadu 2010. Druhou z tohoto pohledu nejdů­ležitější kategorií je mléko a mléčné výrobky (celkem 247 biopoložek).

Celkově našli v lednu zákazníci v prodejnách maloobchodních řetězců 2 383 položek v biokvalitě.

Přečtěte si: Jsou bio potraviny lepší?

Kategorie maso a masné výrobky zahrnovala 86 biopoložek, rozrostla se o jednoho nového dodavatele biohovězího a to Zvěřina CZ. Biopark přišel s novým produktem Biopark Angus (hovězí biomaso výrazně masného a kulinářsky ceněného plemene). Hovězi biomaso od Zvěřina CZ i Biopark Angus nově nabízí Interspar.

Další informace a kompletní  přehled všech biopotravin nabízených maloobchodními řetězci najdete na serveru Bio-info:

Aktuální vývoj nabídky biopotravin v maloobchodních řetězcích

Biopotraviny v řetězcích

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).