Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ušní svíce nebrat, shodují se doktoři od brk - Před pár lety mi zalehlo při koupání ucho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2013 21:13

    brk (neregistrovaný)

    Před pár lety mi zalehlo při koupání ucho zrovna v pátek večer. Bylo to poprvé, tak jsem z toho byl zoufalý. V sobotu ráno jsem v lékárně nakoupil snad vše, co měli a co slibovalo úlevu, včetně ušních svíci. Fungovat to nefungovalo, akorát jsem si ještě málem znečistil trenýrky hrůzou, abych se mi tou dutou hořící trubičkou nevysypal popel do ucha.

  • 19. 6. 2013 10:24

    Nevěřící (neregistrovaný)

    Ty jo?! Jestli tobě, prvně v životě, až jako dospělému zatekla voda do uší... by mne zajímalo kde a jak žiješ.
    Podle mne kecáš, možná i schválně haníš, i když důvody mi unikají. Navíc, při pouhém zalehnutí je blbost svíčky používat (proud horkého kouře s esencemi působí opačným směrem). Použij vatu na sirce.

    **
    Pokud se toto stane dětem a dostanou z toho zánět, tak se to dá celkem dobře řešit 3% per-oxidem vodíku. Nebolí to, jen šumí a lechtá. Nejlépe nasadit už když voda do večera (případně do rána) z ouška nevyteče sama.
    Ale jde to aplikovat až při zánětu. Děti kolikrát s úžasem zjistí (znám to od sebe) jak se jim najednou ulevilo, když voda vyteče až po velmi mnoho hodinách, druhý den. Zánět přitom nedostanou (já osobně jen výjmečně).

    Nechte je po koupání pár vteřin poskakovat po jedné noze, s nakloněnou hlavou. Pomáhá to. Ještě se mohou malíčkem šťourat (spíše roztahovat otvor do stran). Ale oni na svoji metodu příjdou i bez vás, jen je příliš neomezujte a neopečovávejte. Obzvláště pokud sám nemáte žádné zkušenosti.

    **
    Co se svíček týká. Pomohly mi, ale je třeba regulovat (oddalováním) maximální teplotu která na ucho působí. Ucho to krapet vyudí.
    Dlouhodobě mi pomohli ale spíše kapky (od stejné firmy co ty svíčky, ale jméno jsem zapoměl).

    Jenže, když se na složení kapek podíváte. Tak zjistíte že o předražený olej s trovhou esencí. Kdo má tyhle, nebo jiné vhodné, esence již doma, může si namýchat trochu vlastního oleje (může i použít lepší základ) a příjde ho to levněji.

    **
    Jinak. Když je někde zánět, zejména mokvající, nebo prostě nechce zmizet... u mne osobně skoro vždy pomůže vodo-jodový roztok, nebo šalvějový nálev (ten zabere skoro vždy, ale musí se aplikovat třeba i každou hodinu).
    Někdy může pomoci i hyper-mangan, podle mne dlouhodobě není vhodný (u mne způsobuje jakýsi "mýdelnatý" povlak na kůži). Určitě ale děti nebude pálit. Příprava je jednoduchá a bezpečná, podobně jako s jódem - podle aktuální potřeby namýchám potřebnou barvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).