Názory k článku
Syndrom čínské restaurace

Kája
Kája (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 10:02 Nový

Krysa

celé vlákno

>> Pro nás ostatní je povzbudivé vědecky ověřené tvrzení: „Glutamát je pro krysu podstatně méně toxický než kuchyňská sůl.“

Vědecky ověřené tvrzení, které pro nás znamená méně než nic. To tu opravdu nikdo nerozumí, proč se testuje na zvířatech a co z toho lze a nelze tvrdit?

Ivan Nový
Ivan Nový (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 12:45 Nový

Re: Krysa

celé vlákno

Vaše tělo vytváří 50g kyseliny glutamátové denně.

Mareš
Mareš (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 18:04 Nový

Re: Krysa

celé vlákno

Naše tělo vytváří v nemalém množství rovněž kyselinu chlorovodíkovou, ale to pořád neznamená, že je dobrý nápad přidávat ji do jídla.

Miloslav Ponkrác
Miloslav Ponkrác (neregistrovaný) 91.199.207.---
3. 3. 2015 11:27 Nový

Re: Krysa

celé vlákno

V našich střevech se také vytváří významné množství třeba methanolu. Doporučuji vám ho tedy začít pít.

Jarek
Jarek (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 22:56 Nový

Re: Krysa

celé vlákno

Nepoznáte ironii a lehké zesměšnění vědeckých rádoby pokusů.To je jak prokázal profesor Smith z Oxfordu jeden z důsledků toho,že vaše matka v těhotenství nadměrně solila.

lol
lol (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 11:34 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

Na hlouposti a hysterii 'zdravou' vyzivou posedlych ovci se da vydelat balik penez.
Pochopit jednoduchou vec, ze zalezi na mnozstvi a ne na latce jako takove je prilis slozite, protoze ovce potrebuje nazor experta, nejlepe podlozeny nejakou nesmyslnou studii nebo vyzkumem.

Hezka byla jedna poulicni anketa kdyz se ptali na skodlivost dihydridooxygenu...

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 19:40 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

Byl to dihydrogenmonooxid, zkratka DHMO a prý o jeho zákazu málem hlasovalo v US senátu, poté co tam nějaký srandista poslal petici s uvedením, kolik lidí ročně zabije.

lol
lol (neregistrovaný) 91.199.207.---
27. 2. 2015 21:15 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

To ty novinare v UK mozna inspirovalo, protoze oni se ptali na H2O.

Mary
Mary (neregistrovaný) 91.199.207.---
6. 3. 2015 0:13 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

Pokud je nekdo tzv.posedly zdravou vyzivou, tezko ho oznacit za ovci, protoze je to myslici tvor a hned tak vsechno, co mu dnesni konzumem posedla doba nabizi, nesezobne. Vas prispevek jaksi postrada logiku. No a o tom, ze Na latce nezalezi a vsecko je otazka mnozstvi, je alarmujici, ze ve svem zivote postradate poznani kvality, a kvantita vam staci.....kde je rovnovaha?

lol
lol (neregistrovaný) 91.199.207.---
7. 3. 2015 15:19 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

1)Ovce v tom smyslu, ze se stravuje jak je to zrovna in a jak mu pisalci nabulikuji.

2)S kvalitou to nema nic spolecneho a rovnovaha? Tu si musi urcit kazdy sam.
Kazdy fungujeme jinak, a garantuji vam, ze nejake tabulky, BMI a podobne nesmysly nefunguji. Mozna jen pro byrokraty, kteri si je ke skatulkovani vytvorili.

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 91.199.207.---
8. 3. 2015 0:28 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

Všichni posedlí zdravou výživou, které znám, jen papouškují nesmysly, které se kdesi dočetli, bez jediného náznaku myšlení. V okamžiku, kdy jejich oblíbený zdroj osvícení začne hlásat přesný opak toho, co tvrdil předtím, opět plni nábožného zanícení následují tyto rady a oblažují tím své okolí. Srovnávat je s ovcemi je urážka pro ovce. Možná je lze srovnat s nějakými chemotaxickými prvoky, na kterých zkouší genetičtí inženýři své hrádky s ovlivňováním jejich chování.

lajk ?
lajk ? (neregistrovaný) 91.199.207.---
8. 3. 2015 21:12 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

ty seš tak blbej jak daleko vidíš ... takovej blábol jsem na netu ještě nečetl. neuvěřitené ...

Pavel
Pavel (neregistrovaný) 91.199.207.---
9. 3. 2015 0:33 Nový

Re: Syndrom čínské restaurace

celé vlákno

No, tak si udělejme výlet do historie rad o zdravé výživě.

Tak třeba vejce. Co si pamatuju, tak se udělalo kolečko:
Jezte vejce, jsou důležitým zdrojem bílkovin - Nejezte vejce, je v nich vražedný cholesterol - Můžete jedno vejce týdně, ten cholesterol je dobrý (HDL) - Jezte vejce co hrdlo ráčí, jsou důležitým zdrojem Omega3 mastných kyselin.

Podobné kolečko udělaly tučné ryby.

Jeden čas (asi před dvaceti lety) se současně propagoval příjem vysokých dávek vitamínu C (3000mg denně) a současně, že člověk má jíst jen to, co přirozeně roste tam, kde žije. Těmto dvěma radám se dá současně u nás vyhovět pouze snědením 10kg syrové kapusty denně (kapusta má svými 300mg C na kg největší obsah vitamínu C z rostlin u nás tradičních), což asi zdraví příliš neprospěje.

A už za komunistů se tu doporučovalo, tu zase nedoporučovalo jíst rajčata v závislosti na aktuální úrodě. Když ti výživáři svými doporučeními takto lezli do zadního otvoru komunistům, opravdu věříte, že ti samí lidé dnes nelezou stejně ochotně do podobných děr někoho jiného a že jejich rady nejsou motivovány jen jejich osobním prospěchem?

Ale pokud tupé poslouchání podobných rad nazýváte přemýšlením o tom, co jím, no, asi chápeme slovo přemýšlení každý jinak.

Já ty rady čtu jen pro pobavení, a že je někdo bere vážně, je vtip ještě o třídu lepší.