Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Studie potvrdila dřívější obavy: Nežádoucí účinky chřipkové vakcíny od Martina - Dobrý den Dr. Vavřečko, říkala jsem si, že jste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2014 14:46

    Martina (neregistrovaný)

    Dobrý den Dr. Vavřečko,

    říkala jsem si, že jste nejspíš vycouval, že se objevila žaloba či nějaké kárné řízení nebo něco podobného, které jste neustál. Mám radost, že pokračujete, i přes výtku ČLK.

    Mám dceru s polyvalentní potravinovou alergií, bude jí 17 měsíců, neočkovaná. Alergie vyhasíná, řešíme to výlučně stravou, bez jakýchkoliv léků. Prospívá, až teď byla poprve nemocná - 6 dětská nemoc. V pohodě, ale před horečkou a po vyrážce se ji alergie na pár dnů strašně zhoršila, jako na začátku.

    Těch negativ s očkem bude víc, než se domníváme.

    Kamarád se před pár lety nechal imunizovat proti chřipce a byl tak nemocnej, že nikdy více. Známá naočkovala psa, ten den byl unavený, druhý den umřel. Kamarádka má jedno dítě očkované a druhé bez vakcinace a to neočkované je fakt zdravější. Když jsem byla u homeopatky (prostě to chci zkusit), byla přede mnou maminka, holčička epilepsii z očkování. Když jsem byla na homeopatické přednášce (jen se zajímám), byla tam maminka a řekla mi "a to počkete, až začnete očkovat, to začnete s nemocemi". Známé se dítě po Prevenaru a Hexe zaseklo ve vývoji, šli na Vojtu, cvičitelka jim řekla, že je to z očka, srovnalo se to.

    Přesto kolem sebe vidím spoustu "zdravých" očkovaných dětí i psů.

    Prostě těch případů je pro mě dost na to, kolik lidí znám a v jaké díře bydlím.

    Ještě pro úplnost, moje známá očkuje vším (snad kromě chřipky), malý má 2,5 roku a OK.
    My neočkujeme a potravinová alergie - ale já to připisuji moji léčbě před a v těhotenství, konvenční stravě, zobání antikoncepce po dobu 15 let,... navíc jako malá jsem bývala z pylů příšerně nateklá, neměla jsem po kom to zdědit, takže jiný faktor.

    Nám pomáhá strava - žádný konkrétní směr, ale eliminační dieta a vše si připravovat,...a sem tam může už i málochemickou sušenku.

    Martina

  • 19. 5. 2014 18:58

    Autor (neregistrovaný)

    Vážená paní Martino,

    úplně stejně jako vy vnímám ve svém okolí nějak moc podezřele závažných reakcí po očkování, které bych měl statisticky potkat tak možná jednou za 5 či více let. V tom jsou naše pozorování stejná.

    Je nebezpečné, když lidé (nikoliv vy) poměřují bezpečnost očkování podle případů, kdy je vše OK a nic se nestalo. Takových je nesporně velká většina. Poté bude stále velká většina nekritických příznivců očkování.

    Ty potravinové alergie mohou souviset s ledasčím. Diskutuje se hlavně dysfunkce ochranné střevní bariéry a různé způsoby jejího narušení (chemické, zánětlivé, ale také např. nepoznané mírné alergie na lepek, kravské mléko apod. které mohou být spouštěčem alergii jiných, nebo příliš včasné podávání některých pro dítě nových potravin obzvláště v období nemocnosti, kdy nezralý nabuzený imunitní systém napadá cokoliv a snadněji se splete.) Obávám se, že zde ještě dlouho nebudeme znát mnohé.

    Hezký den.
    JV

  • 20. 5. 2014 0:03

    Janek (neregistrovaný)

    Jen zkusím dát podnět k úvaze... Škaredé záněty uší u dětí? Většinou nebolí ani v uších nehučí, hromadí se však kdesi uvnitř hnis, v pozdějším věku může dojít i k rozpadu kostí,...

    Za mého dětství se sice problémy s ušima vyskytovaly (spíše jen u dívek), ale docela odlišného rázu.Tohle postihuje stejnou měrou jak chlapce tak dívky. Příčina může být jiná, může jich být i vícero, ale mne ty děti které znám blíže připadají žít normální životy, akorát oproti mne podstoupili možná již více očkování než já za celý život.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).