Hlavní navigace

Stop silikozám! Nebo jen houšť?

12. 7. 2010

Sdílet

Jsem žena a koukám ženám na prsa. Proč? Od doby, kdy připravuji speciál Silikozy.cz, mi to nedá. Poznáte, které poprsí je stvořeno přírodou a které chirurgem? A je to vůbec důležité?

Ať my ženy chceme, nebo ne, jsou naší součástí. Ňadra ale nejsou jen kusem těla, je to symbol, výzva, nástroj… Na rozdíl od ostatních částí těla s nimi moc nenaděláme. Nějaké ty posilovací cviky pro co nejdelší udržení daného stavu, jinak nic. Ať jsou velká nebo malá, pevná nebo povislá, vypadají tak, jak narostla. A časem bude jen hůř a hůř… Žádné cvičení nepřinese dramatickou změnu, jako když shazujete kila navíc. Žádné malé podvody, šminky, když chcete zvýraznit obličej, barvy na vlasy, když se objeví první šediny. Jediným pomocníkem snad může být kvalitní podprsenka.

Co jsou ňadra podle vás? Hlasujte v anketě!

Autor: Agentura SXC

Tak tomu alespoň bylo po staletí. Moderní medicína přinesla zlom. Plastická chirurgie nabídla ženám možnost změnit svá poprsí. Tedy pokud na to mají; a za levno prsa nekoupíte.

Pro některé je to spása, například po operaci nádoru prsu (pak by operaci měla uhradit pojišťovna), pro jiné investice do své kariéry. Další si tak řeší mindráky z nedokonalé postavy. A pro komerční kliniky je to prostě dobrý kšeft.

Byznys se rozjel a přetékající dekolty hvězd a hvězdiček na titulních stranách vzbuzují v ženách pocit, že takhle vypadat je normální. A nejen v ženách. V očích mužů pak může málokterá z kategorie „natural“ obstát. Stejně jako vzory vyzáblých modelek vedou dívky k šílené spirále hubnutí, plné výstřihy holek z plakátů ženou ženy pod skalpely tzv. estetických chirurgů.

Divili byste se, kolik jich je. A nejenom „profesionálních“ žen, které své tělo využívají i jaksi pracovně. Od pornohereček, modelek po herečky a zpěvačky. Na zákrok si šetří účetní či jeřábnice. Co blázní?

Proč bychom, k čertu, měly být dokonalé? Chlapi, vy taky nejste, tak co. Proč bychom nemohly být, jak jsme narostly? A jak stárneme. Je přeci něco jiného namalovat si pusu, nebo se nechat rozřezat, vycpat a sešít.

Tílka, šaty na ramínka, plavky… sezóna je v plném proudu. V našem speciálu Silikozy.cz budeme tedy spolu s muži koukat na prsa – podíváme se na to, proč ženy plastické operace podstupují, jaká jsou rizika tohoto zákroku a jak přesně probíhá. Nahlédneme nejenom do historie operací, ale i vnímání ňader jako takových. Proč se jim v západní civilizaci věnuje taková pozornost a jak je tomu jinde ve světě? Silikozám dáme šanci – budeme pátrat i po jejich výhodách. Ke slovu se dostanou ženy, které operaci podstoupily, i jejich partneři. Podíváme se do obchodů s oblečením a prozkoumáme jejich nabídku – komu fandí módní návrháři, silikonům, nebo přírodě?

Chceme si také připomenout, že krása má mnoho podob, velikostí, tvarů a barev. Jaká prsa jsou ta nej podle vás? Zapojte se do naší soutěže Krása prsou a vyhrajte nový iPhone (taky krásný)!

O názor požádáme významné a veskrze rozumné osobnosti, ale především vás. Jaký bude konečný ortel v souboji silikony versus natural? Sledujte server Vitalia.cz a speciál Silikozy.cz!

Můžete také diskutovat na facebooku, hlasováním v anketě ovlivnit souboj mezi přírodou a silikony, vyhrát nebo zakoupit originální tričko No Silicone a také se zapojit do naší soutěže Krása prsou a získat iPhone!

E-shop  – Trička No Silicone, 100 % Nature!

Pro ženy, které se nebojí jít „s ňadry na trh“, jsme připravili „natural“ trička. Můžete si je objednat v našem e-shopu a říct spolu s námi: Stop silikozám! No Silicone, 100 % Nature! Tričko samozřejmě rádi pošleme i „stoprocentně natural“ mužům.

Soutěž Krása prsou – vyhrajte iPhone!

Jaká prsa jsou krásná? Vaše? Pošlete nám svoji fotografii nebo fotku své partnerky, ženy, přítelkyně… a vyhrajte nový iPhone!

Anketa  – silikony, nebo natural?

Silikonové nebo jinak vylepšené poprsí vyvolává rozdílné emoce. Jak jste na tom vy? Odpovězte na tři otázky a pomozte nám tak zjistit, jak v Česku vnímáme ňadra jako taková, potažmo ňadra, které tak docela nestvořila příroda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).