Problém
špatného stravování zaplavuje civilizaci jako mor. Lidé stále častěji
dají přednost tučnému kalorickému jídlu před zdravějším ovocem a
zeleninou. Chcete-li, aby vaše dítě v dospělosti sáhlo spíše po zdravém
jídle, stolujte s ním společně. Američtí vědci z univerzity
v Minnesotě totiž dlouhodobě zkoumali, jaké socioekonomické a osobní
faktory mají dopad na stravovací návyky u téměř 400 dětí, které
vyplnily dotazník nejprve ve dvanácti, poté ve třinácti a na konec za
dalších pět let, tedy v osmnácti letech věku.
Děti, které častěji jedli v rodinném kruhu, v dospělosti sáhly spíše po zdravějším jídle bohatém na zeleninu, vápník, vlákninu a minerály.
Z výzkumu projektu EAT rovněž vyplynulo, že v prvních deseti letech mělo pravidelné jídlo v rodinném kruhu šedesát procent dětí. V období dospívání číslo kleslo na polovinu.