Hloupý článek placený reklamou podvodníků.Když si budu dělat karbenátek,tak si ho udělám doma z kvalitních surovin a vyjde mě maximálně do 50 kaček,takže kolik bych byl ochoten zaplatit ? Max do 70,- kč a to by musel být!
opravdu bych rad vedel, kde se da koupit 200g kvalitniho mleteho hoveziho za 50 kacek. a mimochodem, karbanátek neni burger, ale spoustu cechacku si to rado plete. klidne si dejte do housky razenky jeden karbanatek, polejte to kecupem, hodte na to jeden platek eidamu a list zeli a rikejte tomu "karbos v housce", ale burger to nikdy nebude. kdyz budete mit v tomto roce stesti, tak vas treba nekdo na skutecny hamburger pozve, ale mam obavy, ze to bude jen hazeni hrachu na stenu :(
A ty delas burger z ceho, ze svickovy, ze nesezenes dostatecne kvalitni hovezi za 250 za kilo?
To by bylo 1 kg za 250 Kč. Do čehož se s rezervou, pokud nekupuješ panenku, vejdeš včetně housky a zeleniny atd. Děláš to doma, tak nepočítáš nájem a vlastní práci.
Tento článek se ale zabýval tématem "kam na dobrý burger?" nikoliv tématem "za kolik si doma uděláte karbanátek". A pokud to měl být argument vztahující se k Vaší úvodní větě ("Hloupý článek placený reklamou podvodníků."), tak je ještě víc nesmyslený, než kdyby jste v komentáři ponechal pouze to, za kolik si doma děláte karbanátky.
s etickym kodexem redakcí Internet Info, s. r. o.
http://www.vitalia.cz/redakce/eticky-kodex-redakci-internet-info-s-r-o/
Byly by treba dva nezavisle zdroje tvrzeni ze BigMac "je plný glutamátu sodného a původ hovězího masa je dosti pochybný." ? Zdrojem ovsem nemyslim "psali to na internetu" :)
Ovšem ... původ hovězího masa není na oficiálních McDonaldu uveden, tudíž se pro zákazníky jeho původ stává pochybným. Je to slovíčkaření, ale co děláte vy? Místo toho, abyste si přečetl recenzi osmi podniků rýpete do textu jako prase, které hledá lanýže. Tím, nechci říct, že jste prase.
K tomu glutamátu sodnému, je to látka, aminokyselina, která je obsažená ve všech bílkovinách. Tudíž, tvrzení je pravdivé.
Ba Dum Tss.
Ach tak. Tudiz plne glutamatu sodneho jsou i ty vase recenzovane pochoutky, ze?
Gratuluji Vitalii k dalsimu poklesu hloubeji do zumpy bulvaru.
Možná jsem to špatně vysvětlil. Tak ještě jednou. Glutamát sodný se vyskytuje v bílkovinách naprosto běžně. Můj obrat "plný glutamátu sodného" poukazoval na nadměrný výskyt jeho umělé varianty, která zpestřuje chuť.
Pokud umíte anglicky zkuste si vyhledat jaké suroviny obsahují "MSG" (Monosodium Glutamate, anglicky glutamát sodný). Myslím, že budete překvapen.
Ale vysvetlil jste to spravne - tvrdite tedy ze MCD pridava do hovezich hamburgeru glutamat. To on ovsem popira a ve slozeni neuvadi. Pokud je to pravda, je to pomerne zavazne obvineni, ktere byste tedy mel byt schopen verohodne dolozit - a to nejen z titulu vaseho etickeho kodexu. Radu "zkuste si to vyhledat" za verohodny zdroj informace nepovazuji...
myslím, že by spíš někdo měl konfrontovat vaše rodiče za ten krásný výtvor, který spolu udělali a který umí jen plivat síru...
Naštěstí opravdu není. Na rozdíl od karbanátku je dobrý burger pouze z kvalitního hovězího s trochou soli. Tučné namleté vepřové, strouhanka a k tomu spousta koření a soli je opravdu výsada českého karbanátku a českých gurmánů.
Když půjdu do restaurace, kde dám za samotné jídlo 150-300 Kč, tak si nedám cosi, při čehož pojídání si (v středoamerické tradici) vykloubím sanice. To nechám turistům.
Kde je ale k sehnání dobrý hamburger původní podobě? Tedy 80-100g mletého hovězího, ne kopyta a kosti, v housce s trochou zeleniny. Bez hranolků a do 50 Kč. Což se dá při prodeji z okénka na ulici v této velikosti udělat a bez šizení, a nemusí to být ten schlíplý chudáček z MCD za dvacku.
Už 10 let to nikde není k sehnání.
Vyzkoušejte YesBurger - za 60 korun máte bacon burger, z okénka do ruky.
Mohu doporučit - http://www.lunchtime.cz/babylon/#vami-oblibena-a-zadana-jidla (Restaurace Babylon, Místek u Poliklinky)
# Elvis King Burger se sýrem, cibulí a žampióny, podávaný s hranolky, BBQ omáčkou a tatarkou
138 Kč - Pochoutka :o)
Když už se tu tak doporučuje, dobrý je také Kapaburger (lidově zvaný kapybaraburger) v http://www.bistro-kapa.cz/. Bohužel neumím tak moc otevřít ústa, takže ho jím po vrstvách.
Burgery žerou jenom americká kapitalistická prasata. V Čechách by se to mělo zakázat, máme dost vlastních jídel a nepotřebujeme, aby nás americký dobytek otravoval svými svinstvy. Uvedené ceny jsou pak naprosto mimo mísu. To si radši dám v hospodě za 50 guláš, než bych krmil zazobané pravičácké majitele těchto podniků a vyplácel jim astronomické částky za housku a sekanou, která navíc vůbec není sekanou, ale pouze směsí chemikálií a namletých zbytků, kterou by nežral ani pes.
Guláš za pade tak to bude fakt lahůdka.
Vážený MC, tak k tomu není, co dodat. Asi jste si spletl server...
zdravím,
ten člověk, kterej psal článek o burgrech asi nikdy nevytáhl paty z Prahy, jinak by nemohl napsat takovou hámotinu. Existují i jiná místa než "ta vaše" Praha, kde se dá vychutnat velmi kvalitní a dobrej burgr. Příště bych prosil napsat kvalitní a nezaujatou recenzi, díky.
Zdravím, ano, jsou to tipy z Prahy (a okolí), což je jasně uvedeno. Víme, že existují i jiná místa než ta naše Praha a budeme rádi za vaše tipy. LK, Vitalia.cz
Tak jasne ze existuji i jina mista nez Praha, ale tam vetsinou chcip pes.
Všechno se může jednou zkusit. Já si teda na burger netroufám. Nějak mi ten americký zázrak ne a ne přirůst k srdci a tím pádem k jazyku. Chápu, že někdo to rád zkusí a bude ho to inspirovat k dalším výtvorům. Klasická směs mletého masa se stejným podílem vepřového a hovězího mi chutná více. Bohužel, chce to buď hodně dobré známé v řeznictví, nebo umlít si to doma. Volím tu druhou možnost.
Při čtení článku mi ale vadí, že je koncipován zcela pražsky. Ono to asi bude taky tím, že americká menšina, američtí turisté a vůbec pronikání amerických vlivů je nejpatrnější v matičce naší stověžaté. Zaplaťpánbůh.
Vůbec bych se nebránil tomu, kdyby ony Burgerárny zůstaly pouze několikaletou záležitostí. Udrží li se i nadále, tak jim všechna čest a zřejmě pozmění jídelníček Pražanů. Alespoň některých. Ve mně však zákazníka takové podniky patrně nikdy nezískají. Přesto přeji dobrou chuť.
vsiml si pan autor ze kousek republiky je i za hranicemi prahy ??? nevsiml ja vim
Ano, jde v tomto případě o tipy z Prahy a okolí, jak je v textu jasně uvedeno. I Vy jste si jistě všiml, že Praha je celkem velká a jaksi je dost významným (nejen gastronomickým) centrem naší republiky na to, aby vydala na samostatný článek. Máte-li zkušenosti, znáte-li nějaké dobré burgrárny mimo Prahu (nebo i v ní), budeme za ně rádi. LK, Vitalia.cz
Když máte chuť na burger v ČR a neznáte lokalitu, najděte Potrefenou Husu. Mají tam burger do 200 i s přílohou a omáčkou, navíc zelenina vedle. A je velmi šťavnatý a chutný. Vlavně znám HK, Pce, Brno. V Praze je na výběr víc.
Mohu take jen doporucit. Potrefena Husa v Brne i v Praze rozhodne dela vynikajici burgery.
Já bych rád doporučil malý cafébar Hany Bany pár metrů od metra Staroměstská.. Dělají tam výborný Hanyburger,třeba není ze svíčkový,ale není to taková podrážka jak z MCd. Je chuťově dokonalý,někdy víc pálivý,někdy míň, stačí říct jak ho chcete :) za 70,- i s hranolkami/krokektama.. úžasné prostředí,jeden z nej barů pro studenty,kteří si nevozi pozadí v merglu ;)
Aktuální kupóny do McDonaldu jsou vždy na http://slevovykupon.net/stores/mcdonalds/