Hlavní navigace

Majitel Pilulky: Lékárníky příliš nezajímá, jak jejich lékárna vypadá z pohledu pacienta

24. 7. 2018

Sdílet

Martin Kasa, spolumajitel společnosti Pilulka.cz Autor: Jan Vaca
Za několik let se budou online prodávat i léky na předpis, věří spoluzakladatel (nejen) online lékárny Pilulka.cz Martin Kasa.

Síť lékáren Pilulka patří k největším v Česku. Loni společnost dosáhla tržeb přes miliardu korun. Na svém e-shopu nabízí firma především volně prodejné léky nebo potravinové doplňky, kamenných provozoven má několik desítek po celé zemi. Působí zároveň v několika zemích, letos se rozšiřuje do Rumunska.

Hlavním trhem ale pro Martina Kasu zůstává Česká republika. Zde vidí stále možnosti, jak prodej léků zlepšovat. Někteří lékárnici se podle něj například i dnes neřídí pravidlem, že zákazník je na prvním místě. „Málo lékárníků obejde táru a jde se podívat zepředu, jak lékárna vypadá z pohledu pacienta,“ říká Kasa.

„Ve spoustě menších lékáren třeba chybí cenové lišty. Pacient tak není seznámen s cenami, přitom to by mělo být zcela běžné,“ dodává.

Jak se dívá na elektronické recepty? Kdy se v Česku začnou přes internet prodávat i léky na předpis? A můžeme ve zdravotnictví brzy čekat technologickou revoluci? O tom všem mluví Martin Kasa v našem videorozhovoru, který vznikl pro sesterský web Lupa.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).