Hlavní navigace

Rath plánuje poplatky za jídlo v nemocnicích

11. 3. 2009

Sdílet

Zavedení poplatků za jídlo v nemocnicích, vyřazení levných léků z pojištění a sloučení tří největších zdravotních pojišťoven má v plánu stínový ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) v případě, že ČSSD zvítězí ve volbách. V případě, že sociální demokracie příští rok převezme vládu, chce Rath zrušit všechny poplatky, které zavedl bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). V plánu má ale zavedení poplatku za stravu v nemocnicích a zvažuje také minimální poplatek za recept.

těstovinyZavedení poplatků za jídlo v nemocnicích, vyřazení levných léků z pojištění a sloučení tří největších zdravotních pojišťoven má v plánu stínový ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) v případě, že ČSSD zvítězí ve volbách.

V případě, že sociální demokracie příští rok převezme vládu, chce Rath zrušit všechny poplatky, které zavedl bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS). V plánu má ale zavedení poplatku za stravu v nemocnicích a zvažuje také minimální poplatek za recept.

„Myslím, že by výše poplatku za jídlo v nemocnici kolísala někde mezi čtyřiceti a šedesáti korunami za den,“ řekl pro Hospodářské noviny Rath. Za děti by prý rodiče platili kolem třiceti korun. Poplatky by hradili pouze lidé, kteří v nemocnici opravdu jedí a záleželo by jen na vůli nemocnic, zda poplatek chtějí od pacienta vybírat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).