Hlavní navigace

Prodej zájezdů vázne, začaly slevy

23. 4. 2009

Sdílet

Cestovní kanceláře letos prodaly asi o 10 procent méně zájezdů. Po nabídkách na první moment nastupují rovnou lastminuty. Informoval o tom server iHNed.cz Zatímco v loňském roce se prodaly zájezdy celkem za 2,3 milionů korun, letos se jejich prodej odhaduje na 2,1 milionů. Češi nákup letní dovolené odsunuli kvůli nejistotě a prodeje zájezdů na první moment zůstaly za původními plány. Ve výsledku by na tom mohli vydělat klienti.

Cestovní kanceláře letos prodaly asi o 10 procent méně zájezdů. Po nabídkách na první moment nastupují rovnou lastminuty. Informoval o tom server iHNed.cz

Zatímco v loňském roce se prodaly zájezdy celkem za 2,3 milionů korun, letos se jejich prodej odhaduje na 2,1 milionů. Češi nákup letní dovolené odsunuli kvůli nejistotě a prodeje zájezdů na první moment zůstaly za původními plány. Ve výsledku by na tom mohli vydělat klienti.

„Podle našeho průzkumu poklesly tržby cestovních kanceláří letos meziročně o deset procent. Hodně lidí vyčkává a tuší, že by ceny zájezdů mohly jít dolů. Zlevnění podle našich analýz proti katalogovým cenám by mohlo dosáhnout deset až patnáct procent. U super lastminutů, které začínají 72 hodin před odjezdem, až dvacet procent,“ říká Tomio Okamura, mluvčí Asociace cestovních kanceláří a agentur.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).