Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč jsou potraviny bez obalu dražší než s obalem od Jaromir - Sním či bdím? Tak lidé platí více za dobrý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2019 15:37

    Jaromir

    Sním či bdím?

    Tak lidé platí více za dobrý pocit?

    Může mi někdo vysvětlit jaký má toto smysl? Že někdo nakoupí v plastovém/papírovém pytli čočku, pak si koupí sto plastových trubic, tu čočku do toho nasype a pak v tom krámě sedí (jeho efektivita je nula oproti supermarketu/dis­kontu, kde se lidé obsluhují sami) a ještě to prodává ZA VÍC?!!!

    Jako promiňte, ale svět se zbláznil, lidé už neví co z penězi, to by přesně řekla moje babička!

    Jistě má to šmrc prvorepublikového koloniálu, to jim neberu, líbí se mi to, i slečna je sympatická, ale v okamžiku, kdy tyhle potraviny stojí více než ty kdekoliv jinde, pak jde prostě o plýtvání penězi, které jste mohli dát na dobrou věc...

    Jako fakt prodávat potraviny bez obalu za VÍC?

    To už si rovnou někdo může otevřít potraviny s nápisem "Horší jídlo, za vyšší ceny". Cílem podnikání je tvořit zisk, super, ale lid by měli být normální a hledat co je kde lepšího a ne horšího. Holt emoce!

    Tohle bych přirovnal k církvi a jejim odpustkům, protože o nic jiného se nejedná, lidem je blivno z plastů a odpadu v přírodě, tak se snaží mít nejlépe nulovou stopu, ať se cítí líp, a pak dělají tohle... :(

  • 1. 5. 2019 8:44

    brk

    A co ti na tom tak strašně vadí? Ať si každý nakupuje kde chce co chce. Taky jsem si kupoval BIO vajíčka za 10 Kč kus místo za 2 Kč v akci v podstatě ten pro ten pocit, že kvůli mě alespoň ta jedna slepice nemusí strávit život v kleci, ale může si ďobat ve výběhu. Teď jsem na nějakých 7 Kč přímo od chovatele, kde ty slepici vidím běhat přímo na zahradě.

    Mi prostě silně vadí, že každá druhá věc, kterou si koupím, má obal, který je takřka nerozložitelný. Líbilo se mi, jak kdysi Tesco prodávalo sladkosti na váhu. Bohužel to nefungovalo, protože se z toho stal krmelec pro bezdomovce. Nekoupím si bonbóny, mezi které předtím strkal pracky nějaký pár let nemytý bezďák.

    Že to má v plastových dózách? Nevidím problém, vydrží dlouho. Ekologická zátěž polyesterové nákupní tašky je nižší, než tašky papírové, protože vydrží mnohem déle. Že se k nim dostávají některé věci v opakovaně nepoužitelných obalech? Bohužel. I tak jich je míň, než hromada malých a velké se recyklují snáz.

    Nevím, jak moc tam jsou ty ceny vysoké. Nemám tu takový obchod, ale celkově se mi ten koncept líbí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).