Hlavní navigace

Názor k článku Proč jsou potraviny bez obalu dražší než s obalem od Patrik Chrz - Zásadní je, jak cenovou úroveň vnímají Vaši zákazníci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2019 21:12

    Patrik Chrz

    Zásadní je, jak cenovou úroveň vnímají Vaši zákazníci, mně přijde vysoká a mohu-li soudit dle ohlasů v diskusi zde i jinde, rozhodně nejsem sám.

    Co se týče ekologičnosti různých obalů, v dánské studii https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/plastove-tasky-danska-studie-zatez-pro-zivotni-prostredi-biologicky-rozlozitelne-plasty-ekologick.A180628_134959_domaci_fer vychází nejhůře bavlněná taška a nejlépe igelitka, v české studii zase nejhůře igelitka. Osobně mám tendenci věřit spíše té dánské studii, neboť tu českou si zadalo české ministerstvo životního prostředí, aby podpořilo zákon zakazující rozdávání igelitových tašek - je zde tak patrná motivace, aby studie vyšla určitým způsobem.

    Nerozporuji Vaši snahu o udržování čistoty, ale tady má to zboží v obalu výhodu. Dobrý obal ochrání svůj obsah i proti velmi nešetrnému zacházení, třeba taková vakuovaná potravina se skoro nedá kontaminovat (a když je obal porušen, je to snadno poznat). Nicméně můžete napsat, jak řešíte problém sanitace výdejních nádob, opravdu je jednou za tři měsíce vyprázdníte, vymyjete, vydesinfikujete a neprodané zboží vyhodíte? Nebo jen stále přisypáváte další zboží? Jak to dopadne, když se výdejníku nevěnuje pravidelná péče je vidět i testu výdejníků pitné vody - https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/co-vyteka-z-pristroje-na-vodu.A070914_820827_test_spi . Ostatně stejně to funguje i u "piva z tanku". To se také nečerpá přímo do ocelového tanku, ale do něj se umístí jednorázový plastový pytel, který se naplní pivem a po vyprázdnění se vyhodí a nahradí novým, protože pivovar i hospoda ví, že kdyby se tam pivo neustále dočerpávalo, nebude k pití, protože se zkazí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).