Hlavní navigace

Názory k článku Přijď domů! Ovuluju.

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2010 8:02

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Se divim, ze je vubec schopny sexu. Jenom precteni toho clanku mi stacilo k tomu, abych sexy nebyl schopen minimalne do zitrka. A jestli si zitra vzpomenu na tento clanek, tak to mozna bude pokracovat jeste do dalsiho dne. Ted si predstavte, kdybych s takovou hysterkou bydlel v jednom byte …

    Nekde jsem cetl, ze takovehle „tlaceni na pilu“ je kontraproduktivni. Muz neni vzruseny, nedojde k maximalnimu vyronu spermii, spermie nejsou kvalitni, zena neni vzrusena, takze jeji „cesty“ nejsou maximalne pripravene na prijem spermii atd.

    Cela situace tak pripomina rozbihani se hlavou proti dubovym dverim, ktere se paradoxne nekolikrat tydne oteviraji samy a pousti dovnitr navstevniky. Ti se ale nedostavuji, protoze si rozlouskli hlavy vrazenim do tech samych dveri, kdyz byly zavrene.

    Proste je to na palici.

    Jestli si mysli, ze to jejim otehotnenim skonci, tak se myli. Ceka ho to same jeste jednou s druhym ditetem. Navic zrejme jeho manzelka bude na deti nezdrave upnuta a pokazijejich vychovu a to vse jen proto, ze „ji dalo moc prace, nez vubec ty deti pocala“.

    Myslim, ze ten chlap uplne prohral. Tohle se neda vyhrat.

  • 9. 3. 2010 8:11

    Přezdívka (neregistrovaný)

    > Po pár měsících nechráněného sexu „bez výsledků“

    Nepocita se za standardni dobu 1 rok normalniho nechraneneho sexu?

    > po tom, co ji všichni v okolí začali strašit tím, že po pětatřiceti je na první těhotenství pozdě, začala Sylva panikařit.

    Po zhruba 33 skutecne vyrazne klesa pravdepodobnost poceti, ale dalsi zlom az kolem 40, takze ma minimalne 3 roky na to počít. Neni duvod zacit blaznit. Ale vysvetlete to zenske, ktere ostatni „kamaradky“ krmi babskyma nesmyslama. Kdyby si radeji precetla nejake vysledky vyzkumu na Internetu. Ted uz je asi pozde. <stong>Je v panickem modu a neuvazuje racionalne.

    Jeste mi reknete, ze jako karieristka zjistila, ze je na spatne strane poloviny tricitky, popadla prvniho samce, co se nestacil vyleknout toho, ze chce co nejdrive zacit rodinu a ted jen jde tvrde za svym cilem bez ohledu na mrtvoly. Skoro to az vypada, ze je tam ten chlap jen „do poctu“.

  • 9. 3. 2010 17:21

    Kybernet (neregistrovaný)

    Klasicka situace. Brat si zenskou mezi 30 a 40 je jako koledovat si o naplneni klise „chlap bere manzelstvi jako cenu za sex, zenska bere sex jako cenu za manzelstvi“. Bud brat mladsi, nebo vyzralejsi.

  • 12. 3. 2010 10:30

    Náhodný kolemjdoucí (neregistrovaný)

    34 let ideální na první početí? :-D To si objednala nějaká zakomplexovaná tricátnice, nebo kdo?

  • 12. 3. 2010 11:58

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Podle toho clanku se to urcilo tak, ze zjistili zdravi starsich zen, pak se zeptali, v kolika meli prvni dite a vyslo jim, ze nejzdravejsi zeny jsou ty, co meli dite ve 34. Jedine hledisko tedy bylo pozdejsi zdravi zeny. Nic vic, nic min.

  • 13. 3. 2010 1:09

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Ja na tom statisticky spatne nic nevidim (i kdyz priznavam, ze jsem ve statistice nikdy nevynikal).

    V celem tom vyzkumu se preci nic nerika o pravdepodobnosti poceti v danem veku.

    Oni proste jen vzali 20 zen (nebo kolik) kazdeho veku, zjistili jejich zdravi, obodovali ho, vykreslili graf a vyslo jim, ze nejzdravejsi jsou ty, co meli prvni dite ve 34 (neboli to krivka obodovaneho zdravi mela maximum na veku 34).

  • 22. 3. 2010 11:29

    Alf (neregistrovaný)

    Jestli vzali jako vzorek jen 20 zen, tak to je tak strasne malo, ze ten „vyzkum“ nerika vubec nic. Chtel jsem to preposlat druzce, ktere je 37, prvni dite mela v 31 a o treti nedavno prisla tesne pred porodem, ale tohle by ji napred falesne uklidnilo a pak nastvalo.

  • 14. 3. 2010 12:13

    pp (neregistrovaný)

    Není problém mít dítě v 34 či později, problém je mít doma puberťáka v 50 či později.

  • 12. 3. 2010 10:49

    bubu (neregistrovaný)

    moje zena otehotnela jen se otrela o moje trencle, takze v poho :-)

    ale znami se museli hodne snazit, aby otehotneli
    a dneska vidim na jejich detech jak jsou rozmazlene
    a rodice jim dopreji vsecko bez rozmyslu.

  • 13. 3. 2010 0:26

    qpal (neregistrovaný)

    a ja tesil ze si poradne „za3ukam“. Ale co, planujeme dalsi, tak snad to tentokrat chvili potrva :-)

  • 12. 3. 2010 11:57

    em (neregistrovaný)

    Prosim vas, nedelejte povinny kazdodenni sex kvuli poceti. Stane se z toho povinnost, rutina. Pak jen trpne cekate, az se muz udela.

    Ma to vliv na pozdejsi zivot. Dodnes me mrzi, ze jsem na takovou hovadinu pristoupil. Je to volba, jestli se podvolit nebo poslouchat kecy.

    Z hlediska prevtelovani si duse hleda rodice, takze zplozene dite bude dost racionalni. Bude chudak.

  • 16. 3. 2010 23:16

    fsfs (neregistrovaný)

    ze tenhle nemoci podlehaji i muzi, moje manzelka napr. nema problem nemit deti (ja uz ted po 7 letech take ne) ale mel jsem dlouho akutni zachvaty teto nemoci

  • 18. 3. 2010 17:47

    Alder (neregistrovaný)

    V krestanstvi mame uplne jiny vztah k sexu a k tehotenstvi. Pokusim se to shrnout do nekolika bodu.

    1. sex s vlastni manzelkou neni povazovan za hrich
    2. sex provozujeme proto abychom meli deti
    3. proto take soulozime v ovulacni dny
    4. na sex se tesime, protoze se nam potom narodi deti
    5. deti milujeme protoze jsou darem od Boha.
    6. Protoze jsou darem od Boha tak je s velkou radosti a dychtivosti chceme v nasi rodine privitat a prijmout
    7. deti vychovavame tak abychom jim predali nasi lasku k Bohu
    8. touhu po detech nepovazujeme za nemoc
    9. tehotenska vysetreni nepotrebujeme, nestojime o rady doktoru abychom zabili sve dite, ze se jim to nejak nelibi.
    10. dite rodime v prirozenych podminkach a to nemocnice neni.

    Kdyz to budete takto praktikovat budete hluboce stastni! To mohu i dokazat, protoze nase deti nikdy nebreceli kdyz byli male, dokonce ani po porodu. Byli prekvapene kde to jsou ale nebreceli a manzelku ten porod vubec nebolel, protoze se vzdycky strasne tesila na sve dite. Kdyz s ni ostatni zeny o tom mluvi tak se strasne podivuje ze je ten porod bolel.

    Je proto potreba prijmout uceni pana Jezise s velkou vaznosti a odvratit se od Satanovych del. Jinak totiz tezko muzeme zazivat nejake podstatne stesti.

  • 19. 3. 2010 13:46

    leewanecz (neregistrovaný)

    Teda já jsem věřící, a z toho důvodu mám na celou věc trochu odlišný pohled než většina předchozích přispěvatelů, ale ty, ty jsi naprosto mimo… Že je člověk křesťan neznamená, že bude za každou cenu NAPROSTO jiný, než ostatní.

  • 20. 3. 2010 22:20

    satan (neregistrovaný)

    Nekdo vyznava boha nekdo satana ale bohuzel vse ridi matka priroda a vse co se dešje jsou jen prirodne jevy nikomu nebranim v jeho seberealizaci

  • 23. 3. 2010 16:58

    Alder (neregistrovaný)

    Priroda chyby nedela.

    Prirodu stvoril Buh, ktery je dokonaly a jeho dila jsou proto take dokonala.

    Pokud si myslime ze priroda dela chyby tak je to nase chyba protoze nechapeme jak priroda pracuje.

  • 28. 3. 2010 1:52

    Mari (neregistrovaný)

    A tímhle se snažíte přesvědčit ostatní, nebo sebe? Jestli ostatní, tak to je dost k smíchu, jestli sebe, tak je to k pláči. Mám hlubokou nedůvěru ke všem lidem, kteří mají Boha v každém slově, které vypustí z úst. O víře nevypovídá navštěvování kostelů, čtení Bible, počítání hříchů. O víře vypovídají hodnoty, které člověk vyznává, činy, které koná.

  • 28. 3. 2010 15:57

    Alder (neregistrovaný)

    Sebe v diskuzich na netu nepresvedcuji. Mne osobne nejvic presvedci a povzbudi ze uceni Bible je ta cesta kterou bychom meli nasledovat kdyz vidim spolukrestany kteri velmi peclive a uprimne nasleduji Jezisovo uceni a diky tomu jsou velmi stastni. Napada mne podobenstvi o lampe. Naproti tomu vidim lidi, kteri toto uceni nenasleduji a jsou zjevne nestastni a na ceste zivotem dost klopytaji.

    Cteni Bible je nezbytne nutne. Od kud se chcete naucit spravne hodnoty ktere byste mel uznavat a pak konat podle nich? Svet je v soucasnosti pod vladou Satana o kterem Bible rika ze je vrah a lhar. To neni zrovna vhodna osoba kterou bychom meli prijmout za svuj vzor. Nasledujte Jezise Krista.

    Musime nejprve poznat co je to absolutni dobro a pak podle toho jednat. My zname jen nase relativni dobro – co je v soucasnosti vyhodne pro nas. Kazdy clovek je subjektivne presvedcen ze kona dobro. I vrah je presvedcen ze vrazdou zavrazdenemu pomohl. Sam jsem toho byl svedkem. Tato iluze ale nema se skutecnostni nic spolecneho. Realitu popisuje Buh, protoze on realitu stvoril a proto ji jako jediny dokaze videt zcela objektivne.

    Chcete byt v zivote stastni a uspesni? Zalm cislo 1 dava recept:

    ..nybrz oblibil si hospodinuv zakon, nad jeho zakonem rozjima ve dne i v noci. Je jako strom zasazeny u tekouci vody, ktery dava ovoce v pravy cas, jemuz listi neuvada. Vse co podnikne, se zdari.

    Nejdriv se proto naucte co je to dobro a pak to konejte a vas zivot bude uspesny.

  • 28. 3. 2010 19:46

    Mari (neregistrovaný)

    Nu, milý Aldere, jestli jste se ve svém studiu omezil pouze na Bibli, pak Bůh s vámi :-D

  • 29. 3. 2010 0:05

    Alder (neregistrovaný)

    Bible je duveryhodny zdroj informaci. Takzvane vedecke teorie se neustale meni a tudiz nemohou byt ani dokonale ani pravdive. Nevim proc bych si mel zivot zalozit na necem o cem se za 10 let zjisti ze to byla hloupost.

    Bible je asi nejvice kriticky studovana kniha sveta a zatim po 3,5 tisice let odolala. Je to stabilnejsi zaklad pro zivot.

  • 30. 3. 2010 11:21

    Pan Klobouk (neregistrovaný)

    Bible je kniha psaná lidmi. To že je stále platná na tom nic nemění. Bylo nás pět od Poláčka je taky platná kniha a neznamená to, že ji smolil Bůh.

  • 31. 3. 2010 16:08

    Alder (neregistrovaný)

    To, ze Bibli napsali proroci pod inspiraci Ducha Svateho se da velmi hezky a snadno dokazat. Prectete si nejaka proroctvi – treba knihu Daniel, tam popisuje udalosti ktere nastanou. Nektere uz nastaly a tak si je muzeme porovnat s tim jak jsou v ni zapsane. Uvidite ze Daniel mel pravdu. Jak by to mohl clovek bez Bozi inspirace tak presne vedet?

    V soucasne dobe zijeme v zaverecne epose o ktere mluvil tolik Jezis a ktera je popsana v take v knize zjeveni.

  • 1. 4. 2010 21:40

    roman (neregistrovaný)

    1. sex s osobou s ktorou to myslím vážne nie je nesprávny
    Papier o uzatvorení manželstva na tom veľa nezmení.
    2. sexujem lebo sex je príjemný a zbližuje
    3. preto súložíme kde sa dá a čo najčastejšie
    4. na sex sa tešíme lebo je príjemný
    5. deti milujeme lebo sú plodom našej lásky
    6. pretože sú plodom našej lásky tak ich s veľkou radosťou a dychtivosťou chceme v našej rodine privítať a prijať
    7. deti vychovávame tak aby sme ich naučili samostatne premýšľať, chápať svet okolo seba a aby boli šťastné a prospešné pre svet
    8. chorú túžbu po deťoch ako napríklad sex za účelom otehotnenia považujeme za vážnu psychickú poruchu
    9. vedome priviesť na svet mentálne alebo fyzicky postihnuté dieťa, ktoré by nemalo na svete žiť ale živoriť považujem za nezodpovedné a konanie bez lásky k dieťaťu a spoločnosti ktorá bude naň doplácať.
    10. prirodzeným prostredím pre človeka nie je ani stolička pri PC na ktorej sedíte pri čítaní tohto príspevku. sedíte na nej napriek tomu, že by ste teraz podla svojej prirodzenosti mali práve loviť srnku v lese a potom obhrýzať jej surové mäso. Spracovanie jedla ohňom predsa tiež nie je prirodzené.
    Som vychovaný kresťan, ktorý ale podla vašich pravidiel zblúdil z Kristovej cesty. Riadiť sa príkazmi pár tisíc rokov starej knihy plnej zaujímavých príbehov sa mi zdá pre uvažujúceho človeka scestné. Príbehy v Biblii sú zjavne vymyslené, niektoré sú prepisom starších diel, sú plné mýtických predmetov a osôb s nadprirodzenými schopnosťami. V podstate sa to nelíši od mytológie, až na jeden detail. V antickej mytológií všetko viedlo k pozdvihnutiu človeka a k jeho šťastiu. V kresťanstve si má človek zvyknúť na svoju biedu, ba priam ju má vyhľadávať. Má sa stať nevedomým úbožiakom ktorý nastaví druhé líce a rozdá všetko čo má iba preto, aby „tí ktorí chápu“ mohli z toho profitovať. Takto zmanipulovaný človek je ako ovca. Vzhľadom na to, že podla vás Bibliu napísali ľudia pod vplyvom Ducha Svätého, toto som pravdepodobne napísal pod vplyvom Satana.

  • 5. 4. 2010 21:19

    Mjr v.v. Haluška (neregistrovaný)

    Děti jsou darem od Boha? Tak proč já vůl jsem se tak namáhal. Mimochodem prezident teploušů Hromada říkal v TV že to jeho zaměření je dar od Boha. Som z teho volaaký zmätený.

  • 26. 3. 2010 20:26

    Miki (neregistrovaný)

    Alder,
    máš mozek nebo se tam vsunula místo něj bible? Mám pocit, že na každou otázku máš odpověď z bible. Bibli ale taky napsali lidé. Ne bůh. Všeho s mírou. Věřím na zákony přírody, přirozenosti a spravedlnosti. Ale nevysvětluji si normální životní věcí a existenci biblí, hříchy a tresty. Člověče, pokud jsi tak svatý, tak ty neumřeš. Tebe budeme muset odstřelit.. :-)

  • 29. 3. 2010 0:01

    Alder (neregistrovaný)

    Mozek pouzivam na to abych posoudil zda je bible bozi dilo nebo lidske. Bibli lide jenom zapsali jak ostatne sami casto potvrdili, autorem Bible je Duch Svaty.

    Bible neni v rozporu s prirodnimy zakony ci prirodni spravedlnosti, jen jde hloubeji za pouhy popis jak to funguje a vysvetluje pricinu jevu.

  • 30. 3. 2010 10:21

    Pan Klobouk (neregistrovaný)

    Pane vy nejste křesťan, ale sektářský psychopat. Bůh neexistuje, protože kdyby existoval, tak na světě nezemře jediné dítě. Bůh je to samé jako kokain. Berlička pro slabochy.

  • 31. 3. 2010 1:35

    Alder (neregistrovaný)

    Musite si uvedomit ze clovek byl stvoren k zivotu vecnemu. To nam bible neustale opakuje.

    Zivot na zemi je jen docasny a taky namireny proti Bozimu zameru s lidsvem, protoze je zalozen na sobeckych pozitcich a ignorovani Boha. Buh proto nedela dozorce aby se nam vzbourencum na zemi hezky zilo v hrichu. To jest abychom boha neposlouchali a zili v lasce a miru. Kdyz zijeme jako svevolnici tak vzdycky dopadneme spatne. Buh chce predevsim abychom se odvratili od hrichu a vratili se poslusne k nemu jako jeho hodne deti.

    Buh taky nezabranil Kainovi zabit Abela, ackoliv Kaina velice hezky pred hrichem varoval.

    Ze nam tu umiraji na Zemi deti? Ano umiraji. Kazdy je zde smrtelny – to si musime uvedomit.

    K detem tu ovsem moc vrely vztah nemame – ruznymi metodami se velmi aktivne snazime zabranit jejich narozeni, a pokud metody selzou, mame tu jeste potrat, ktery podstoupi podle statistik za zivot kazda treti zena. Narozeni ditete je tu vseobecne pokladano za udalost, ktere je potreba se vyhnout. My tu ty deti umyslne a s radosti vrazdime ve velkem a pak brecime ze nam jedno umre? Vzdyt se stalo jen to co jsme tak dlouhou dobu praktikovali a chteli, tak bychom meli mit radost, ne?

    Buh nepripustil nestesti bezduvodne. Kdyz zazijeme smutek ze smrti ditete tak pochopime jak velky dar nam Buh dal kdyz poslal vzbourenemu lidstvu sveho jedineho Syna. Poslal to nejcenejsi co mel ackoliv vubec nemusel, mohl treba poslat andely. Dobre vedel ze my jeho syna tady na zemi zavrazdime, prestoze nas bude vyucovat a lecit. Tak jsme zkazeni.

    Kdo by z lidi dokazal projevit takovou velkou lasku – poslat sveho jedineho syna vzbourencum aby ho zavrazdili.

    Tady vidime jak neskutecne moc nas porad Buh miluje prestoze jsme hrisni. Meli bychom se k nemu proto vratit abychom nezemreli se svymi hrichy a neobdrzeli nasi zaslouzenou odmenu. Mzdou za hrich je smrt.

    Jestli mate jeste nejaky dotaz, ja vam ho rad zodpovim.

  • 3. 4. 2010 0:01

    The_ERROR (neregistrovaný)

    At je to jak chce, obdivuji Vás! Přesto, že s vami nesouhlasím, musím uznat ze mate padne argumenty, trebaze z jednoho zdroje, coz v tomto pripade je pochopitelne, jestlize podle nej zijete. Oproti vetsine lidi zcela respektuju neci nazor a velice me bavi si s lidmi jako vy povidat. Vim, ze je nepresvedcim, stejne jako vim, ze vy nepresvedcite mne, ale je uzasne, kdyz se nekdo dokaze opirat o agumenty, ktere se daji nekde najit, dohledat nebo prokazat at uz je jejich zdroj jakykoliv.

    Nikdy jsem bibli necetl a proto ji tim padem nemohu zpochybnovat. Myslim si ale, ze materialni svet neni mozne oddelovat od svetskeho/bozskeho? (nevim jak to presne pojmenovat, mozna pomuzete) zivota. Vira a nasledovani Boha cloveka nenasyti, neosati, nenapoji – fyzicky neuspokoji. Laska k Bohu a nasledovani jej vam nezaplati strechu nad hlavou, nezaplati vase ucty. Narazim konkretne na problem nechteneho poceti. Z vaseho pohledu je to zabiti nebo rozpor s bibli se vsim vsudy, protoze kdo provozoval sex jej mel provozovat za ucelem rozmnozeni. Bohuzel dnes neni moc realne se od techto statku odprostit a tak se stava, ze zde jsou deti v domovech bez lasky, bez podpory. Jak chcete vychovavat dite bez domova? To proste dnes nejde. Jak ze strany statni (socialni urad, zakony atd) tak ze strany fyzicke (potrava, saty atd.)

    Obecne je sitace ve svete opravdu kriticka. Kazdy se honi za hmotnymi potrebami a touhami, ktere ani nepotrebuje, ale pokud je clovek dokonaly protoze jej stvoril Buh, pak je dokonaly prave proto ze dela chyby. Pokud by Buch chtel aby se jich nedopustil, pak by se tak nestalo. Nemuzeme proste rict, ze neco se stalo protoze si to tak Buh pral a ostani je dilo Satanovo. Jak muzeme vedet, ze to neni jen vyssi zamer? Ze jsou „cesty bozi jsou nevyzpytatelne“ nebude „ohraná“ fraze pro nic za nic.

  • 6. 4. 2010 0:31

    Alder (neregistrovaný)

    Ja presvedcim kazdeho kdo jen trochu spolupracuje a ma viru jako horcicne seminko – nejmensi seminko co izraelite pouzivali v zemedelstvi. Staci kdyz prijedete a budete se mnou tak 14 dni bydlet a pozorovat mne. uvidite jak je laska k Bohu prirozena, koneckoncu jsem k tomuto ucelu byli stvoreni. Neni to nic do ceho bychom se museli nutit, stejne jako se treba nemusime nutit do jidla. Ja mam argumenty ze 3 zdroju: 1. Bible 2. vlastni realizace uceni 3. realizace uceni Bible jinymi.

    Hmotny svet je soucasti Boziho zameru s lidstvem. Adam a Eva meli hmotna tela. O hmotna tela je potreba se odpovidajicim zpusobem starat a je nase povinost to delat. Tento fakt nikdo nezpochybnuje. Hezky je to uvedeno v listu Jakuba – polovina druhe kapitoly, ktery ma stejny nazor na vec jako vy.

    Je zde ale jeden zakladni rozdil oproti soucasnemu pojeti zivota. Kdyz vlastnite letadlo, tak je potreba mu delat predepsanou udrzbu a to jednak podle poctu nalitanych hodin nebo podle cyklu (dle typu letadla). Letadlo si ovsem neporizujeme za ucelem abychom se o nej starali, ale abychom ho pouzivali jako prostredek k doprave nebo k rekreaci. Starat se o letadlo je nezbytna nutnost. Kdyz je letadlo udrzovano podle predpisu tak jsou havarie zpusobene technickymi defekty velmi velmi zridkave. Proto je letecka doprava ta nejbezpecnejsi. Pokud ovsem zanedbate udrzbu nebo predepsane procedury tak je letani rizikove, protoze letadlo je krehke a uz jen jeho vzletova rychlost je vetsi nez bezna cestovni rychlost automobilu. Nejcastejsi priciny havarii letadel jsou 1. nouzove pristani diky chybne navigaci a naslednemu nedostatku paliva 2. srazka s jinym letadlem na runwayi. 3. selhani nasledkem nedostatecne udrzby. Vsem temto nehodam se lze velmi snadno vyhnout, neni to nic obtizneho, je potreba jen byt ochoten delat to co je potreba (t.j. pripravu a udrzbu) a nikoliv jen samou zabavu (t.j. letat). Stejne tak kdyz nasledujeme Bozi slovo tak moznost ze spatne zahneme na krizovatce zivotem je minimalizovana.

    Buh od nas vyzazuje odpovednost. Sex neni hracka, muze z nej vzniknout novy jedinec o ktereho jsme povini se postarat. Toto je v bibli mnohokrat pripominano. Kdyz nejsme schopni prijmout tuto odpovednost, nemeli bychom se sexu venovat. Kdyz dojde k neplanovanemu poceti, tak to nas nezbavuje v bozich ocich teto odpovednosti. Musime se o dite postarat a ne ho odlozit do ustavu nebo ho zabit. To, ze jste neprovozoval sex za ucelem rozmnozovani ale za ucelem rekreace neni pro boha prijatelna omluva.

    Clovek byl dokonaly v tom ze mel schopnost odrazet bozi slavu, narozdil od zvirat. To znamena ze sam v sobe tu bozi slavu nemel – potreboval externi zdroj stejne jako mesic sviti diky odrazenemu svetlu slunce.
    Byl ovsem svobodny a mohl se rozhodnout zda chce s Bohem spolupracovat nebo ne. Diky Satanove lzim uveril ze mu Buh odpira neco na co mel podle sveho presvedceni narok a tak priklonil se k Satanovi protoze byl presvedcen ze pravidla hry si muze urcovat sam nezavisle na Bohu. Oddelenim od Boha vsak ztratil svou dokonalost a neziskal nic krome utrpeni.

    Buh svoril lidi se svobodnou vuli a svobody si velmi ceni. Lide maji take velmi silnou touhu po svobode. Buh si ceni svobody dokonce tak moc, ze kdyz ze clovek svobodne rozhodne pro svou zkazu tak mu dovoli to udelat protoze respektuje jeho (i kdyz chybne) rozhodnuti. Buh toto dopusti protoze my jsme kompetentni udelat toto rozhodnuti, tato kompetence neni nikde v bibli zpochybnena. Mame na to schopnosti a intelekt se takto rozhodnout. Nejsme nesvepravne osoby ktere si neumi vybrat mezi bozskym nebo lidskym rozumem.

    Buh si opravdu nepral aby se lide od nej odvratili, stejne tak jako si vlada nepreje aby obcane chodili do vezeni. Proc ale chodi do vezeni? Protoze porusuji zakony a to neni chyba vlady.

    Jak muzeme vedet ze v utrpeni ktere proziva vzbourene lidstvo neni vyssi zamer? V utrpeni zamer Boha je. Buh by nedovolil utrpeni kdyby z nej pro lidi nebylo mozne vytezit i nejake pozitivni veci. Ty tam jsou. Jezis rekl ze lepsi je byt v dome narku nezli v dome radosti. Je to proto, ze v dome narku si uvedomuji svou nestastnou situaci a modli se k Bohu o pomoc. Pro Boha je priorita cislo jedna abychom prijali Jezisovu obet a byli nam tak odpusteny hrichy nez zemreme. Vse ostatni je irelevantni. Hezky se to popisuje v knize Zjeveni kde se pise o dalsich prorocich kteri budou k lidsvu poslani a zabiti aby lidi skrze ne uverili. Buh nedela pro zachranu lidstva malo, on dela maximum pro nasi zachranu – posila sve milovane deti nasmrt aby nas odvratili od hrichu. To je neskutecne velka laskavost, ktere navic nejsme ani trochu hodni.

    Takove jsou cesty Pane. Nevyzpytatelne nejsou ani v nejmensim vzdyt vime dopredu co se stane. Dneska se treba mluvi o hromadnem ocipovani lidi. Delali se uz i testy kdy se dali chipy pod kuzi do praveho predlokti a ty se pak pouzivali jako elektronicke penize a obcanka.

    Co rika kniha Zjeveni 13 o budoucnosti?

    15 Je jí dáno, aby do sochy té šelmy vdechla život, takže ta socha mluvila a vydala rozkaz, že zemřou všichni, kdo před ní nepokleknou.
    16 A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch,
    17 aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména.

    Tezko by jste pred dvema tisici lety popsal ocipovani lidstva presneji aby to tehdejsi lide pochopili.

  • 8. 4. 2010 19:07

    Jitka (neregistrovaný)

    Ráda bych se zeptala, jak stará je Vaše Bible, ze které čerpáte – znáte to, jak se vyvíjí civilizace, vyvíjí se jazyk, jinak se interpretují slova, mění se překladatelé – víte, každý překladatel dává do své práce kus sebe – jak on cítí význam slov cizího jazyka. Vezměte si kupříkladu Bibli vydanou dejme tomu před pěti lety a Bibli Kralickou, která byla sepsána někdy v 16.století, a to nikoli z latiny, ale z řečtiny. Když ještě uvážíme rozštěpení církve na římskokatolickou a pravoslavnou na počátku 11.století, naskýtá se otázka, jak dalece se změnil obsah Bible díky významové stránce slov.
    Takových faktorů by se dalo najít mnoho, o různých přehmatech při ručním opisování v klášterech ani nemluvě.

    Když půjdeme ještě dále, musí nám zákonitě dojít, že poselství Starého zákona bylo, vzhledem ke způsobu života na starověkém blízkém východě, předáváno ústně a teprve později sepsáno.(O vlivu ústního předání na poselství hezky vypovídá všem známá hra „Na tichou poštu“.)TO by se dalo rozšířit i na Nový zákon. Je nasnadě pochybovat o tom, že by si evangelisté dělali poznámky během putování s Ježíšem. Spíše je pravděpodobné, že své vzpomínky sepsali ve vysokém věku, naplněni zkušenostmi ze svého poslání šířit učení svého učitele. Dopad věku na vzpomínky je neoddiskutovatelný.

    Nechci hanobit Bibli. Je jedním ze základních kamenů, na kterých stojí naše kultura. Jen pochybuji o její NAPROSTÉ správnosti, nemůžete s jistotou tvrdit, že důkazy o tom co má přijít(narážky na příchod Ježíše ve Starém zákoně)nebyly dodány zpětně.

    Pro zachování lidského práva na svobodné myšlení a vlastní názor, není vhodné brát texty Bible slovo od slova, věřím že je nutno je brát spíše metaforicky, přirozeně a individuálně, abychom se nestali otroky víry, dogmaticky či fanaticky citujíc biblické verše. Minulost již bohatě dokázala, jak mylný a nešťastný je tento způsob.
    Děkuji za odpověď.

  • 10. 4. 2010 20:35

    Alder (neregistrovaný)

    Prvni knihy v Bibli – Mojzisovi byli psany:
    Genesis 1513 BC
    Exodus 1512 BC
    Leviticus 1512 BC
    Numeri 1473 BC

    a posledni knihy/dopisy byly psane:

    Zjeveni 96 AD
    Jan (dopisy) 98 AD

    Bible je napsana puvodne hebrejsky (cely stary zakon), aramejsky (posledni proroci v SZ) a recky (Novy zakon a dopisy).

    Z ceskych bibli je mi zatim nejblizsi Ekumenicky preklad z roku 1979, nova bible kralicka mne neoslovila – opakuje z duvodu tradice i chyby v prekladu originalni BK, Slovo na Cestu je velmi hezke prevypraveni Bible, pak jsem jeste cetl preklad Svedku Jehovovych – stary zakon maji hezky prelozen ale ten NZ vypada jako kdyby ho prekladal pocitac. Tu bibli co pouzivaji katolici ta se mi jeste do ruky nedostala protoze oficialne je jen pro jejich knezi a preklad 21. stoleti {revidovana NBK} jsem nemel moznost procist, mel jsem ho u sebe asi jen tyden, ale je vyrazne lepsi nez NBK.

    Bible je bezesporu nejprekladanejsi kniha na svete a kazdy prekladatelsky tym se snazi aby jejich preklad byl co nejvernejsi originalu. O prekladani bible se poradaji konference. Proto muzeme rici ze preklady jsou dnes uz prakticky bezchybne. Preklady se obcas reviduji, ale zmeny mezi jednotlivymi revizemi jsou velmi velmi male. Ostatne vemte si ze KJV je jeden z nejpopularnejsich prekladu bible v anglicky mluvicich zemich dodnes. Prekladatele pristupuji k prekladu ale ruzne – jedni prekladaji slovo slovem a druzi myslenku myslenkou. To neni naskodu – je hezke si srovnat tyto preklady.

    Chyby v opisech bible jsou mnohem mensi nez se cekalo. Kdyz porovname velmi stare dochovale texty objevene nedavno a porovname je s texty ktere vznikly mnohonasobnym opisovanim zjistime ze jsou prakticky identicke i po 3000 letech neustaleho prepisovani. Lide co bibli prepisovali k tomu pristupovali velmi zodpovedne protoze si byli vedomi ze prepisuji bozi slovo. Stejne to bylo i s ustnim predavanim. 4 evangelia v Bibli byla napsana nezavisle na sobe a ne vsichni autori evangelii byly primymi svedky Jezise – znali to jen z vypraveni. Evangelia jsou si velmi podobna. Byla napsana desitky let po udalostem, predavana nejprve ustne a pak zapsana a jsou tak presna. Jenom presnost a zachovalost Bible staci k tomu abychom uverili ze mame pred sebou bozi slovo, ktere ochranuje jeho autor Duch Svaty jak je v bibli dolozeno a ze s nami bude az do konce dnu. Zadna svetska kniha se k tomuto ani nepriblizila. Jinymi slovy dochovalost Bible je zazrak, ktery nema v dejinach obdoby. My kdyz si cteme proroka Izaijase tak cteme naprosto stejny text co cetl jezis pred 2000 lety v chramu. Neuveritelne!

    Stary zakon byl sepsan Mozjzisem a on byl primym svedkem popisovanych udalosti. Nepredaval se tedy ustne. Pokud se jedna o knihy ze SZ pojednavajici o prichodu mesiase tak o tom ze to tam nebylo pridano dodatecne mame mnoho dukazu. Oblibenym dukazem jsou svitky od mrtveho more, ale taky dobry dukaz je recka Septuaginta (recky preklad SZ) prelozena v 3–2st BC. Predpoved prichodu Jezise v SZ je proto fakt. Bible sama o sobe prohlasuje ze jejim autorem je Duch Svaty, osoba ktera zna minulost, pritomnost i budoucnost. Bible byla sice zapsana lidmy, ale neni to lidmi vytvorena kniha.

    Pravo na svobodné myšlení a vlastní názor vam bible nebere. Uz i prvni lidska dvojice a pred ni i andele meli moznost odmitnout poslusnost Bohu a jak se docteme v Bibli Satan to udelal a obelhal i prvni lidskou dvojici. Jak je napsano v dopise Rimanum – buh nas nesoudi podle myslenek, ale podle cinu. Nas nazor muze byt jakykoliv ale to na vysledku soudu nic nemeni.

    O moznost vzeprit se proti Bohu nikdy neprijdete, Buh nechce otroky. Vzbourenci ale pak prichazeji o dary ktere jsou slibeny tem co zustanou verni. Bible definuje svobodu jako vybirat si z toho co je zakonne.

    Ze by vam vyhovovalo prekroutit si Bibli tak jak se vam libi? To rozhodne nejste sama, mezi krestany je to velmi popularni sport – podivejte se jen kolik vzniklo krestanskych cirkvi a tezko si zalozite novou cirkev pokud nemate s vasi stavajici nejake teologicke rozpory.

    K tomu mne napada muj oblibeny citat:

    Jób 5,13 On chytá chytráky v jejich vychytralosti, záměry zvrácených on podvrací.

    ktery je citovan i v NZ:
    1. Korintským 3,19 neboť moudrost tohoto světa je u Boha bláznovstvím. Je přece psáno: „On chytá chytráky v jejich vychytralosti.“

    Pokud prijmeme ze Bible je kniha od Boha, tak proc bychom si ji meli prekroutit jak na vyhovuje? Neni original lepsi? Musime zmenit sebe a ne Bibli.

  • 26. 3. 2010 23:25

    Homer (neregistrovaný)

    První dítě -neplánované – velmi mnoho alkoholu na obou stranách přítelkyně došla do postele po dvou já po čtyřech, prošlo to přes prasklou gumu a postinor
    Druhé dítě – neplánované – velmi mnoho alkoholu na obou stranách, manželka se doplazila do postele po čtyřech, já po půlhodinové sprše po dvou – opět prošlo přes gumu.
    Třetí díte – velmi plánované, sex podle kalendáře a pořád nešlo. Po jednom prohlášení „dneškem počínaje jdem opět na to“ jsem se zvedl s tím že nejsem otrok a šel se ožrat. Vrátil jsem se za tři dny pořád ještě nalitý jak slíva se slovy „jdem na to lásko“. Odsunut se slovy " až budeš střízlivý" jsem se nespokojil a prostě jsem si ji vzal – koneckonců je to moje žena. Kupodivu hop a na cestě synek jak lusk.
    Moje rada zní – kašlete na plánování. Přivádíte se tím jen do stresu. Prostě si užívejte dle libosti však příroda už sama ví co a jak.

  • 3. 4. 2010 7:13

    Leos (neregistrovaný)

    S manzelkou jsem se dohodli, ze bychom mohli mit dalsi dite. Meli jsme hezky laskyplny vztah, a tato myslenka jej jeste obohatila. Manzelce bylo v te dobe 39–40, absolvovala testy, aby se zmensilo nebezpeci, a vsechno bylo v poradku. Mozne dite jsme nebrali jako hystericky ukol, ale jako hezkou moznost pokracovani naseho vztahu. Milovani bez antikoncepce bylo podstatne hezci a laskyplnejsi, protoze jsme oba citili jeho mozne krasne naplneni. Po case k tomu skutecne doslo (ani jsme o tom nevedeli) a narodila se nam krasna a vyjicne inteligentni holcicka, jiz jsme dali jmeno Lucie, protoze prinesla svetlo do nasich dalsich dnu. Dalsi cast pribehu je smutna, ale to uz sem nepatri…

  • 27. 5. 2013 9:40

    Katka Uhlířová (neregistrovaný)

    To je lepší si ho předtím koupit...třebas na http://www.detin.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).