Hlavní navigace

Potraviny od farmářů: Jak funguje bedýnkový byznys?

16. 3. 2012

Sdílet

Chcete čerstvé a lokální potraviny? Pak možná „jedete“ v bedýnkách. Jak se to dělá? Na exkurzi do světa bedýnek se zeleninou a ovocem se vydal server Podnikatel.cz. Navštívil dva páry, které se tomuto podnikání věnují. „Chtěli jsme lokální sezonní produkty, hledali jsme systém, který podporuje české farmáře. A tak jsme si řekli, že to v malém vyzkoušíme sami,“ popisují rok a půl staré začátky Světa bedýnek jeho provozovatelé. Majitelé Freshbedýnek zase původně pořádali semináře o zdravém…

Chcete čerstvé a lokální potraviny? Pak možná „jedete“ v bedýnkách. Jak se to dělá?

Na exkurzi do světa bedýnek se zeleninou a ovocem se vydal server Podnikatel.cz. Navštívil dva páry, které se tomuto podnikání věnují.

„Chtěli jsme lokální sezonní produkty, hledali jsme systém, který podporuje české farmáře. A tak jsme si řekli, že to v malém vyzkoušíme sami,“ popisují rok a půl staré začátky Světa bedýnek jeho provozovatelé. Majitelé Freshbedýnek zase původně pořádali semináře o zdravém životním stylu. Jejich účastníky ale čím dál tím víc zajímaly suroviny, které na semináře lektoři nosili. A tak pořadatelé semináře zrušili a začali se věnovat bedýnkám. Dnes spolupracují až s dvacítkou českých farmářů.

Zkušenosti s bedýnkovým prodejem ze společností Svět bedýnek a Fresbedýnky si přečtěte na serveru Podnikatel.cz.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).