Hlavní navigace

Plzeňské farmářské trhy - kvalita a původ potravin jsou prvořadé

8. 6. 2011

Sdílet

Na tradičním místě se v sobotu v Plzni uskuteční další farmářské trhy.  Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz), pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola. V sobotu 11. června je najdete jako obvykle na nádvoří hotelu Gondola (Pallova, u Mlýnské strouhy), ovšem výjimečně pouze od 8 do 12 hodin. V Plzni totiž od 10. do 12. června probíhá Historický víkend a pořadatelé trhů se kvůli této akci rozhodli zkrátit dobu konání trhu o hodinu –…

Na tradičním místě se v sobotu v Plzni uskuteční další farmářské trhy. 

Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015­.cz), pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

V sobotu 11. června je najdete jako obvykle na nádvoří hotelu Gondola (Pallova, u Mlýnské strouhy), ovšem výjimečně pouze od 8 do 12 hodin. V Plzni totiž od 10. do 12. června probíhá Historický víkend a pořadatelé trhů se kvůli této akci rozhodli zkrátit dobu konání trhu o hodinu – do 12 hodin.„Důvodem zkrácení doby konání Plzeňského farmářského trhu je umožnit návštěvníkům Historického víkendu projíždět na parkoviště v Pallově ulici,“ vysvětluje koordinátor akce Tomáš Popp.

Trhy na větším prostoru

Rozšíření prostoru trhů i do Pallovy ulice se podle pořadatelů velmi osvědčilo. Zvětšil se prodejní prostor a prodejci získali další možnost jak zkrášlit své stánky. Navíc trhy s potravinami historicky do Mlýnské strouhy patří. V minulosti se v ní konaly rybí trhy a byla v ní umístěna malá rybárna.

Lidé si velmi rychle zvykli nakupovat na Plzeňských farmářských trzích zdravé a hlavně domácí potraviny. Tomuto trendu osobně velice fandím a jsem rád, že jsme mohli organizátorům pomoci s rozšířením původního prostoru,“ říká starosta městského obvodu Jiří Strobach.

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již šestém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekařství Vokurka a pekaři z Dobřan. Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin a od Šnebergera ze Železné rudy. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček. Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína a farma Újezd nade Mží. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher – farmář z Hostouně u Domažlic. Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina roku 2010 představí minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Belina, Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).