Hlavní navigace

Plzeň bude mít dvoje farmářské trhy

23. 3. 2011

Sdílet

První jarní Plzeňský farmářský trh se uskuteční už příští sobotu 2. dubna na nádvoří hotelu Gondola. Po zimní přestávce se probouzí nejen příroda, ale i občanské sdružení ENVIC, které ve spolupráci s hotelem Gondola připravuje Plzeňské farmářské trhy. Pořádány budou od 2. dubna až do 10. prosince na nádvoří hotelu Gondola vždy jednou za 14 dní v sobotu od 8 do 13 hodin.

První jarní Plzeňský farmářský trh se uskuteční už příští sobotu 2. dubna na nádvoří hotelu Gondola.

Po zimní přestávce se probouzí nejen příroda, ale i občanské sdružení ENVIC, které ve spolupráci s hotelem Gondola připravuje Plzeňské farmářské trhy. Pořádány budou od 2. dubna až do 10. prosince na nádvoří hotelu Gondola vždy jednou za 14 dní v sobotu od 8 do 13 hodin.

Přátelé dobrého jídla mohou tedy poprvé na jaře vyrazit za nákupy příští sobotu 2. dubna. Tradičně od 8 hodin na nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12) najdou širokou nabídku těch nejkvalitnějších uzenin například od pana Dvořáka, farmy Angus, ZEFA Volary, uzenáře Davida Plzáka či biofarmy Sasov, hovězího masa s certifikátem bio přímo z farmy Rybník.

K nákupu budou i mošty a jablka z Nebílov, jablka od pana Běla, sýry z horského statku Abertamy, biofarmy Belina, kozí farmy Březí. Samozřejmě nebudou chybět pekaři – Rendl, Zídková, Petr Pištec, Dobřanské pekařství. 

Čerstvé ryby (pstruh, siven) přiveze opět pan Krutina a zpracované ryby (pstruh, jeseter, kapr) nabídne pstruhařství Mlýny.

Vajíčka si budete moci koupit od pana Martínka a farmy Neli, která bude prodávat i kachny.
Bude i něco málo zeleniny a samozřejmě sadba zeleninová i květinová.

„Snažíme se pro zákazníky zajistit pohodlnější nákupní prostor, proto jednáme s úřady o jeho rozšíření do Pallovy ulice. Zatím je vše na dobré cestě, ale proces schvalování není u konce,“ říká Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.

V Plzni za trhovci i ve čtvrtek

Obyvatelé i návštěvníci Plzně se mohou těšit i na další trhy. Pod názvem Farmářské trhy Plzeň je připravuje zahradnické centrum Fišer ve spolupráci s městským úřadem ÚMO Plzeň 1.

Trhy se budou konat na parkovišti v Lochotínské ulici před zahradnickým centrem. První trhy tu najdete ve čtvrtek 7. dubna, dále jednou měsíčně.

Více o trhu: Farmářské trhy Plzeň

Jak jsou na tom další města? Přehled farmářských trhů na celý týden najdete vždy v pondělí na Vitalia.cz včetně plánů na jarní období. Vybírat můžete také z našeho katalogu trhů:

Najděte si FARMÁŘSKÝ TRH přímo vám na míru! 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).