Hlavní navigace

Nalezenci ze Znojma se daří dobře

8. 2. 2011

Sdílet

Zdravotní stav novorozence, jehož našla minulý čtvrtek žena odloženého na chodbě panelového domu ve Znojmě, se postupně zlepšuje. Chlapec je v péči novorozeneckého oddělení tamní nemocnice. čtěte také: Ve Znojmě našli odložené dítě „Až lékaři dospějí k závěru, že jej lze propustit, bude převezen do dětského centra, kde o něj bude postaráno,“ řekl agentuře ČTK vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví znojemské radnice Karel Burdík.

Zdravotní stav novorozence, jehož našla minulý čtvrtek žena odloženého na chodbě panelového domu ve Znojmě, se postupně zlepšuje. Chlapec je v péči novorozeneckého oddělení tamní nemocnice.

Až lékaři dospějí k závěru, že jej lze propustit, bude převezen do dětského centra, kde o něj bude postaráno,“ řekl agentuře ČTK vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví znojemské radnice Karel Burdík.

Chlapeček byl pojmenován Pavel Čtvrtek

Policie pátrá po ženě, která bezprostředně po porodu chlapečka odložila. Svědci na místě nálezu hocha v Gagarinově ulici viděli ve čtvrtek asi 25letou ženu s miminkem. „Máme již několik poznatků k matce, zatím jsme ji ale nevypátrali,“ řekla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Ve znojemském dětském centru bude dítě až do ukončení policejního vyšetřování. V obdobných případech policie obvykle matky odložených dětí vypátrá. Po ukončení vyšetřování se bude moci začít jednat o tom, že by byl chlapeček nabídnut k případnému osvojení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).