Hlavní navigace

Mobilní aplikace pro cestu do Brazílie: Bezpečné Rio

9. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Pixabay.com/Gellinger, podle licence: Public domain
Nemocnice Na Bulovce vydala novou mobilní aplikaci. Je to soubor doporučení a informací od odborníků z infekční kliniky.

Mobilní aplikace Bezpečné Rio se hodí každému, kdo se chystá do Brazílie na letní olympijské či paralympijské hry v Rio de Janeiro. S dodržováním doporučení lze významně snížit riziko zdravotních obtíží během cesty či po návratu.

„Nejen v období před olympiádou, ale i po jejím zahájení se enormně zvýšil počet dotazů, které k nám na kliniku přicházejí a týkají se právě možných zdravotních rizik v oblasti Ria. I proto jsme vydali tento soubor rad a doporučení,“ říká lékař z infekční kliniky Nemocnice Na Bulovce Milan Trojánek.

„Brazílie je zemí se středním rizikem infekčních onemocnění. Některým se dá předejít prevencí, u jiných to lze obtížně. Informace jsou ale užitečné vždy. U našich pacientů, kteří se vracejí z této oblasti, nejčastěji léčíme malárii a horečku dengue,“ dodává primářka infekční kliniky Hana Roháčová.

Nemocnice Na Bulovce k informovanosti zvolila záměrně moderní a oblíbenou formu, tedy formu mobilní aplikace. Snaží se tak přispět i k lepší dostupnosti publikovaných rad a doporučení. Doklady, peněženka a mobilní telefon jsou povětšinou právě věci, které cestovatelé mají vždy u sebe.

Aplikace nabízí užitečná doporučení před cestou, popis a prevenci před riziky během pobytu a doporučení v případě zdravotních obtíží po návratu. Stáhnout si ji už nyní mohou majitelé mobilních zařízení se systémem Android, v App Storu má být nejpozději během zítřka. Je ke stažení zdarma (Google Play) a ve storech bude umístěna na dva měsíce, tedy po dobu olympijských a paralympijských her. „Aplikace byla vytvořena na platformě ADAM a pracuje i v offline režimu,“ sdělil mluvčí Martin Šalek.

Zdroj: TZ Nemocnice Na Bulovce

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).