Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku MMR vakcíny: Nová petice za dobrovolnost očkování je spíše opatrná od Autor - Já bych jen doplnil, že zde v diskusi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2017 16:12

    Autor (neregistrovaný)

    Já bych jen doplnil, že zde v diskusi se ohledně monovakcín a adjuvans motá páté přes deváté.

    Nebezpečná adjuvans - dnes zejména sloučeniny hliníku, nejsou přece použita v MMR vakcínách, protože tyto vakcíny jsou živé a nepotřebují být "jedovaté" aby vyvolaly imunitní reakci. Rozložení těchto polyvalentních vakcín na monovacíny nikomu nezvýší zátěž nebezpečnými vakcinálními adjuvanty.

    Tam kde lidé ze Společnosti pacientů pro očkování logicky neuvažovali kumulativní účinek adjuvans si to mohli dovolit, protože uvažovali živé MMR vakcíny. Ve svém článku jsem to vzal obecněji včetně ostatních polyvalentních vakcín, kde tato argumentace už relevantní je. To co tady píše pan V.B. na adresu pana Hrabáka a jeho kolegů stran zvyšování rizika vakcinálních adjuvans, je zcela nepřiléhavé tomu, jak se věci zřetelně mají.

  • 4. 4. 2017 16:31

    tsd (neregistrovaný)

    Výborně, konečně došlo JV, že psát pod článkem k MMR "pindy" o adjuvants, je jako psát o marťanech. Ale proč to nenapsat, když se to antivaxerům tak pěkně poslouchá, že???

    Nezlobte se na mne, ale tohle je skutečně děsivá známka uvědomělosti a intelektuální úrovně naší veřejnosti. Je to hrůza, že něco takového berou lidé skutečně jako důležitý argument. Dlouho mi bylo záhadou, proč se k obhajobě používání vícesložkových (polyvalentních) vakcín nepoužívá nějaký argument rozumný, který by se i našel. Například to, že používání polyvalentních vakcín snižuje u dětí celkový příjem nebezpečných vakcinálních přídavných látek (tzv. adjuvans). Až lidé z reklamy mi vysvětlili, že mediální budování obrazu prakticky úplně bezpečných vakcín vylučuje používat na druhé straně jejich nebezpečnost, i kdyby to bylo vlastně ve prospěch obhajoby současného stavu a současné zdravotní politiky.

    Takže celý tento odstavec je OUT, jen nám pan Vavrečka předvedl, jak se správně hází špína na očkování.

    Doufám, že si JV nemyslí, že nevím, že užívat adjuvans u živých vakcín se jaksi nehodí.
    Ale hodí se o tom psát a prodávat to i pod článkem o tvrdých houskách.
    tsd

  • 4. 4. 2017 16:39

    tsd (neregistrovaný)

    Ovšem nedávno jakýsi antivaxer vyrukoval s laboratorním rozborem vakcíny na úrovni nanočástic a pohoršoval se nad tím co všechno nebylo ve vakcíně objeveno. Snad už tam scházela jen náplň do propisovačky. :-))))
    tsd

  • 11. 4. 2017 15:07

    tsd (neregistrovaný)

    Na adresu pana Hrabáka jen toto jeho tvrzení. Nejedná se sice o adjuvanty, ale přesto kritizuje, že:

    Citace ze stránek "po očkování"

    "Do krevního řečiště dítěte se dostávají vakcínou kromě oslabených virů spalniček, příušnic a zarděnek také další přídatné látky, které jsou předmětem diskuze nejen rodičů, ale i odborníků. V příbalové informaci jsou uvedeny tyto: aminokyseliny, laktosa, mannitol, neomycin-sulfát, sorbitol, voda jako rozpouštědlo. Dále obsahuje zbytkové vaječné proteiny, želatinu. Dle evropské legislativy výrobce může, ale nemusí uvádět zbytkové látky, proto v příbalové informaci zbytkové látky uvedeny nejsou. [5, 6]"

    Tak takto nějak se věci mají.

    tsd

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).