Hlavní navigace

Názor k článku Menstruační kalíšek není pro slabší povahy od Kačka - Tak buničina opravdu přirozenější není. Lékařský silikon z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2018 12:34

    Kačka

    Tak buničina opravdu přirozenější není. Lékařský silikon z kterého je menstruační kalíšek se používá i jako náhrada srdeční chlopně. Pokud byste tam dala kus buničiny, tak jste během krátké doby mrtvá.

    Buničina a nic co uvolňuje své částečky, vysušuje a narušuje citlivé prostředí pochvy do těla nepatří a to ani krátkodobě. To je prostě nedobré, spíše zoufalé řešení, pokud nemáme nic lepšího.
    Kalíšek je mnohem lepší. Samozřejmě pokud jej z nějakého důvodu nemůžete používat, je dobré se podívat po jeho alternativách.
    Nicméně kalíšek je evoluce, prvně byly vložky, pak přišly tampóny a nyní je nahrazuje menstruačí kalíšek.

    Pokud kalíšek cítíte a je Vám nepříjemný, tak je někde chyba. Obvykle špatně zavedený. Když Vám klouzal ven, tak to znamená, že se nevytvořil podtlak a kalíšek nedržel na svém místě. Pak Vám klouže dolů, tlačí na poševních vchod a dráždí a je to nepříjemné.
    Pokud kalíšek klouže ven, buď je možné změnit velikost, správné zavedení, také může pomoci ustřihnout stopku (držátko na konci), aby nepřekáželo, ale nejčastěji je to povolené svalstvo pánevního dne. To je možné však posílit a je to to nejlepší, co pro své zdraví můžete udělat.

    Jak na to zde v tomto článku:
    https://lunacup.eu/blog/menstruacni-kalisek/usnadnit-vlozeni-vyjmuti-menstruacniho-kalisku-a-posileni-svalu-panevniho-dna/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).