Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Menstruační kalíšek není pro slabší povahy od Crool - .. já osobně jsem spokojená a těm „odvážnějším“...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2009 7:38

    Crool (neregistrovaný)

    .. já osobně jsem spokojená a těm „odvážnějším“ doporučuji. Ale podle mě to až tak není o odvaze.. a ty potíže, které popisuje autorka článku, mi přijdou poněkud úsměvné (a jako hodnocení něčeho minimálně předčasné). Je to jako se vším – buď si poradíte nebo ne. Buď hledáte způsoby (jak to udělat, aby Vám něco šlo) nebo hledáte důvody (proč to nejde).

  • 16. 12. 2009 21:50

    Evelyn (neregistrovaný)

    Potíže popisované redaktorkou jsou úsměvné? No ale ať jsou nebo nejsou, v každém případě existují a je dobře vědět, že mohou nastat. Další a další oslavné ódy jsou na houby, pokud máte něco dobře posoudit, je dobře znát opačnou stránku věci. A nevadí-li vám to, tím líp pro vás… někomu jinému by to ale vadit mohlo.

  • 25. 7. 2012 20:22

    MD (neregistrovaný)

    Potíže si redaktorka zavinila sama.
    Potřísněné oblečení? Měla to udělat vsedě na záchodě nebo jakkoli ve sprše. Špatný/plný záchody v práci? Měla ho vyměnit ještě doma.

    Prostě kdo neumí přemejšlet dopředu, potíže bude mít vždycky a se vším bez ohledu na povahu věci, ostatní se v pohodě přizpůsobí.

  • 22. 5. 2018 12:28

    Kačka

    Samozřejmě první cyklus, když se s menstruačním kalíškem učíte zacházet, tak si ho neberete do zaměstnání, ale zkoušíte to doma nebo až v slabší dny (to je doporučený postup), nikoliv dny silné menstruace, ve stresovém prostředí.

    V pohodě a klidu při dnech slabší menstruaci, doma vyzkouší několikrát zavést a vyjmout, pak vyzkouší na procházce apod. Možné se jistit slipovkou. Jak získá jistotu, že neprotéká a dělá tedy vše správně, tak vyzkouší přes noc. Jakmile se vše vydaří, tak pak již do zaměstnání a po několika cyklech získáte jistotu a vyrazíte i do sauny či bazénu či se opalovat a na tampón a potíže s ním už dávno zapomenete.

    Krok za krokem.

    A pokud se to nedaří, kalíšek je cítit, protéká, tak se poraďte se zkušenými, klidně se mi ozvěte přes kontaktní formulář na https://lunacup.eu, ráda poradím, poradila jsem už mnooha ženám. Nebo zde v diskusi, ať i ostatní ženy se přiučí... :)

  • 7. 12. 2010 14:37

    jana_kk (neregistrovaný)

    já to ani moc nedočetla - právě kvůli tomu. Vložky/tampony jsem se jako holka taky musela naučit řešit "za pochodu" - kdy je mít po ruce, co s tím když tam nebyl odpadkový koš a tak podobně. tak teď nosím plastovku s vodou - takovou malinkou trojdecovku. no bože. stejně na WC chodím pořád s kabelkou, tak co:).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).