Hlavní navigace

Názor k článku Menstruační kalíšek není pro slabší povahy od Kačka - To je celé nepochopení. Menstruační krev není ani...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2018 12:10

    Kačka

    To je celé nepochopení. Menstruační krev není ani čistá ani špinavá. Je to menstruační tekutina, která odnáší různé "nečistoty" z těla ženy, ale ne ve smyslu špíny, ale toho, co se tělo zbavuje, jak obnovuje samo sebe. Rozdíl od běžné krve je, že tam bývají kousky sliznice.

    Ano, citlivé osoby mohou cítit menstruující ženu, ale těžko když používá menstruační kalíšek. Mnoho žen nám píše (provozujeme poradnu pro menstruační kalíšek), že se zvláště s vložkami, ale často i tampóny cítili špinavé a styděly se jít ven, do společnosti a s kalíškem se jim to úplně změnilo. Kalíšek totiž všechnu krev zachytí a krev je stále v těle, pochvě, uzavřená mírným podtlakem od vnějšího prostředí, takže se tam nedostavá vzduch a nemnoží bakterie. Většina žen tak s překvapením zjišťuje, že jeji menstruační tekutina/krev nezapáchá. Zapáchá menstruační krev v tampónů a zvláště ve vložkách, kde obé je ideální místo pro množení bakterií a umožňují přístup vzduchu a mikrobů z venku.

    Proto ženy tak kalíšek milují, protože jsou s ním čisté, v bezpečí a zároveň ví a hlavně cítí, že to nijak nenarušuje jejich zdraví.

    Všechny důležité otázky a k tomu odpovědi o kalíšku naleznete na Wiki / Poradně zde: https://lunacup.eu/wiki/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).