Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Koriandr na krku zažene bolesti hlavy od Opatrný - Koriandr je letos mojí rostlinou číslo jedna, takže...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2014 19:48

    Opatrný (neregistrovaný)

    Koriandr je letos mojí rostlinou číslo jedna, takže si dovolím připojit pár poznámek.

    1. Čerstvá nať má výbornou chuť, doslova se jí nemohu nabažit.
    2. Koriandrový esenciální olej účinkuje na lehčí bolest hlavy (například lehké podráždění od změny teploty, rýmy) prakticky okamžitě. Stačí potřít spánky, krční páteř, nebo prostě bolavé místo. Podobně účinkuje i na zhmožděniny včetně u kloubů.

    K oběma poznámkám je ale třeba přidat jedno zásadní ponaučení...

    Čerstvý koriandr obsahuje totiž velmi prchavou esenci, která je údajně a pravděpodobně schopná otevřít iontové kanálky kterými lze z vnitra buněk (ale i opačně) dostat ven (respektive dovnitř) toxické látky a kovy (hliník, rtuť,..., ale údajně i ostatní neurotoxiny typu formaldehyd a spol). Tato prchavá látka by měla být alespoň částečně zachytitelná v alkoholu a místo čerstvého koriandru lze prý použít i lihovou tinkturu (kde byl louhován čerstvý koriandr - nať, bavím se celou dobu o nati).

    V každém případě detoxikace pomocí čerstvé koriandrové nati mám vyzkoušenou (podle mne úspěšně, dokonce se mi po ní změnila i barva očí) a věřím doporučovanému upozornění: Před použitím koriandru je třeba dokonale vyčistit od toxinů mezibuněčný prostor, protože tyto toxiny by vlivem opačného osmotického spádu než potřebujeme naopak nitro buněk zaneřádili.
    A to je právě to proč vás varuji. Pokud někdo máte například amalgámové plomby, prodělal jste nedávno očkování, můžete si zadělat na alzhaimera, nebo parkinsona, respektive roztroušenou sklerózu nebo alergii.

    Já například před užitím čerstvé koriandrové natě (pozn.: šlo zhruba o 200g spořádaných během 10-ti dní, čtyři dávky denně, úplně první dávka vždy o něco větší možná i dvojnásobná - Při použití koriandru jen jako koření nemusí být problémy viditelné, protože se díky nižší dávce uvolní menší množství toxinů) dlouho detoxikoval různými jinými metodami, včetně chlorelly, kterou jsem užíval i zároveň s koriandrem aby z těla odváděla uvolněné toxiny a stejně jsem se velice ošklivě re-toxikoval těmi toxiny které se uvolnili z nitra buněk (předpokládám že zejména mozek - několikahodinová ukrutná bolest oblasti napojení hlavy a krční páteře, páteř, nervová soustava, kosti). Není to vůbec legrace, jednu chvíli jsem měl kůži jak stařec a vrátil se mi i exzém který jsem už přes pět let neviděl.

    Následky naštěstí netrvaly dlouho (po ukončení koriandrové kůry jsem nadále intenzivně čistil mezibuněčný prostor) a během třetího měsíce po této detoxikaci jsem se zcela zotavil a tak tomu zůstalo i při dalších koriandrových kůrách, kdy mne jen chvíli (vždy hned při první dávce naťě) opět bolelo napojení páteře na hlavu bez dalších projevů. Většina toxinů z těla tedy odešla již během první koriandrové kůry (ale na tu jsem se připravoval asi rok).

    Jen pro zajímavost se uvádí že kdo to chce s koriandrem zkusit měl by minimálně 1/4 předtím brát chlorellu (relativně nízké dávky, nárazově vysoké dávky) a teprve pokud se zdá že mezibuněčný prostor je čistý má aplikovat koriandr. Celá kůra sestává ještě z česneku, respektive medvědího česneku, který má také určitou detoxikační úlohu, ale zejména dokáže ochránit červené krvinky, na které se pak nebudou vázat toxiny a dále přináší do těla organickou síru, zinek, respektive látky doplňující se s kyselinou L-askorbovou.

    Zda koriandrový výluh funguje opravdu i lokálně (jak na detoxikaci, tak na zhmožděniny), i to zda přežije naši zimu a semna opět a sama vyraší (má to být jednoletá bylina) budu vědět až příští rok.

  • 27. 5. 2014 20:08

    Opatrný (neregistrovaný)

    Ještě bych měl asi uvést, že byste raději neměli počítat s tak úspěšnou detoxikací hned v prvním kole (tedy že napodruhé už nezaznamenáte re-toxikaci - jejíž příznaky mne osobně naprosto vyděsily).

    Já během koriandrové kůry i čistil střeva, vždy když jsem předpokládal že jsou plná chlorelly která vychytala toxiny. Také jsem provedl vyčištění jater a vypuzení staré žluči. To jsou kroky které každý z vás asi neudělá a záleží hodně i na správném načasování.

    Bohužel nejsem schopný vše podrobně popsat, a uvádím spíše jen kostru a princip. Nicméně to není zase až tak složité, sám jsem totiž svůj postup (který mi momentálně vyhovuje z vícero důvodů) sestavil na základě veřejně dostupných zkušeností jiných lidí...

  • 27. 5. 2014 20:23

    Opatrný (neregistrovaný)

    Pochopitelně je také potřeba doplňovat vhodné minerály. Minimálně Železo (plus ta organická síra), zinek, selen, jód, hořčík (ten je zásadní pro ochranu mozku, doporučuji během detoxikace kombinovat jak iontové nápoje - například magnésii, tak klasické doplňování hořčíku), vitamíny B.
    Já například vždy užíval napřeskáčku (hodiny 6-12-18-24/3-9-15-21) vitamín C + doplňující látky/rostliny pro detoxikaci.

    A už se do toho zamotávám... Já říkal že nemohu psát vše, že mi šlo o varování (a vysvětlení toho proč varuji, včetně hrubé kostry mého postupu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).