Hlavní navigace

Kocáb podpoří vznik funkce dětského ombudsmana

27. 2. 2009

Sdílet

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb je pro vznik funkce dětského ombudsmana, který by měl hájit zájmy dětí. Česko je jednou z mála evropských zemí, kde tento institut ještě neexistuje, řekl novinářům Kocáb. Uvedl, že ochrana dětí je problémem, jímž se bude zabývat konference Evropa přátelská k dětem. Koná se pod jeho záštitou 6. a 7. dubna v Praze.

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb je pro vznik funkce dětského ombudsmana, který by měl hájit zájmy dětí. Česko je jednou z mála evropských zemí, kde tento institut ještě neexistuje, řekl novinářům Kocáb.

Uvedl, že ochrana dětí je problémem, jímž se bude zabývat konference Evropa přátelská k dětem. Koná se pod jeho záštitou 6. a 7. dubna v Praze.

Eva Vaníčková z úřadu vlády doplnila, že konference se zúčastní na 200 odborníků i dětí. Diskutovat budou zejména na téma média a děti. Probírat budou vysílací časy, nevhodnou skladbu programů, vliv reklamy, nebezpečí internetu i výchovu bez násilí.

Bavit se budou i o případném zřízení instituce dětského ombudsmana v ČR. „Dětský ochránce práv už funguje ve 30 zemích Evropy. Je to logické, někdo se dětí musí zastat a hájit jejich práva,“ řekla Vaníčková.

Celou konferenci budou děti sledovat. Fungovat bude Dětská tisková agentura, která bude psát a vydávat tiskové zprávy, dodala Vaníčková.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).