Hlavní navigace

Kdy vám dráhy zaplatí za zpoždění nebo „nepohodu“?

21. 9. 2010

Sdílet

České dráhy zkušebně zavádějí kompenzaci, budou cestujícím platit za zpoždění a nepohodu. Problém je v tom, že jde zatím o pilotní projekt s dosti zvláštními podmínkami,  tvrdí server Měšec.cz. České dráhy spustily 20. září pilotní projekt kompenzací ve vnitrostátní přepravě. Ten má cestujícím zaručovat peněžní náhradu v případě zpoždění či nepohodlí u vlaků vyšší kvality, a také myslí na cestující, kterým vinou zpoždění ujede poslední spoj.

České dráhy zkušebně zavádějí kompenzaci, budou cestujícím platit za zpoždění a nepohodu. Problém je v tom, že jde zatím o pilotní projekt s dosti zvláštními podmínkami,  tvrdí server Měšec.cz.

České dráhy spustily 20. září pilotní projekt kompenzací ve vnitrostátní přepravě. Ten má cestujícím zaručovat peněžní náhradu v případě zpoždění či nepohodlí u vlaků vyšší kvality, a také myslí na cestující, kterým vinou zpoždění ujede poslední spoj.

Platnost těchto podmínek končí 11. prosince 2010. Nelze tedy následující kompenzace a jejich podmínky brát za definitivní, České dráhy je za necelé čtyři měsíce provozu zpětně vyhodnotí a rozhodnou, zda a případně za jakých podmínek budou v jejich poskytování dále pokračovat.

I když se jedná bez debat o chvályhodnou snahu společnosti připravit se na evropská pravidla kompenzací ve vnitrostátní dopravě s předstihem, nelze se u některých opatření zbavit dojmu, že jsou jen dobře znějícím marketingovým heslem.

Proč? Čtěte článek na serveru Měšec.cz: Dráhy vám zaplatí za zpoždění, musíte ale být ve vlaku. Těch „ale“ je více

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).