Hlavní navigace

Jihlavská onkologie má akreditaci pro vzdělávání lékařů

30. 3. 2009

Sdílet

Jedná se o akreditace na dobu osmi let na postgraduální vzdělávání lékařů v oboru radiační onkologie a klinická onkologie, což lékaři umožní absolvovat celý vzdělávací program na domácích pracovištích, bez nutnosti dlouhodobých stáží na klinikách v Praze nebo Brně. Jihlavská nemocnice tak bude moci pracovat přímo s kmenovými lékaři podle vzdělávacích plánů. Již nyní je do programu zařazeno šest lékařů Nemocnice Jihlava.

Jedná se o akreditace na dobu osmi let na postgraduální vzdělávání lékařů v oboru radiační onkologie a klinická onkologie, což lékaři umožní absolvovat celý vzdělávací program na domácích pracovištích, bez nutnosti dlouhodobých stáží na klinikách v Praze nebo Brně.

Jihlavská nemocnice tak bude moci pracovat přímo s kmenovými lékaři podle vzdělávacích plánů. Již nyní je do programu zařazeno šest lékařů Nemocnice Jihlava.

„Rozvoj onkologického centra pomůže zajistit dostupnost nejmodernější onkologické léčby pro všechny pacienty kraje, ale i jiných spádových oblastí, kteří ji vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a onkologické diagnóze potřebují,“ konstatoval Lukáš Kettner, vedoucí krajského odboru zdravotnictví.

Krajské onkologické centrum léčí ročně zhruba tisícovku pacientů. Poskytuje péči nemocným lidem z  Jihlavska, Havlíčkobrodska, Třebíčska, Žďárska a Pelhřimovska. Lůžková část má nyní 49 lůžek a tři lůžka JIP.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).