Nejvíc mě šokovalo, že v Bufetu na rozcestí vysoko v Krkonoších je dražší sklenice čaje (pytlík za korunu + ohřátá voda z místního pramene) než půllitr piva.
Dobrý den, máte pravdu, to je už u nás takový kolorit, pivo "musí" být levnější než nealko, pořád jsme v království prince Pivoslava: https://www.vitalia.cz/clanky/pivo-levnejsi-nez-voda-kralovstvi-prince-pivoslava/. LK, Vitalia.cz
Neřekl bych, že je u nás pivo nějak extra levné, marže vesměs celkem odpovídá realitě. Jde o opačný problém, totiž nesmyslné předražování nealka...
Zajímalo by mě, zda má autorka zkušenost z kuchyně v horském podniku nebo se jen ráno probudila po romantickém snu a hned to hodila na papír.
Borůvkový knedlík na horách = ve většině případů polotovar z Makra ohřátý v páře, v horším případě v mikrovlnce
Kulajda s místními houbami = polévka z polotovaru, která místní houby neviděla ani na svém obalu
chleba se škvarkama a cibulí = chleba z Kauflandu s pomazánkou odtamtud
Pokud nejedete skutečně do hotelu, který je kuchyní vyhlášený a řešíte horské boudy a podniky, pak skutečně zapomeňte na nějaké "pstruhy z místních sádek", "borůvky a houby z místních lesů" apod.
Jako příklad zmíním to, co se povídá např. o slavné šumavské hospůdce "U Štěpána" známé z TV, kde se holedbali tím, že nabízí maso z vlastního chovu. Pak začali místní remcat, proč za nima teda dvakrát týdně jezdí dodávka Nowaco s mraženým hovězím, když mají maso z vlastního chovu. No a tak se stalo, že se najednou jejich tvrzení z "Pochutnat si u nás můžete především na specialitách z hovězího masa chovaného na vlastní biofarmě" změnilo na "Část hovězího masa pochází z našeho vlastního ekologického chovu".
Dobrý den, bohužel určitě je celá řada případů, které odpovídají vašemu popisu (a asi jich je většina). Naštěstí se objevují i ty, se kterými mám zkušenosti já (a není to sen)). V létě se sbírá a vaří a nakládá... někde jsem viděla i ty vámi zmíněné ryby (za chalupou), zabijačku atp. LK, Vitalia.cz
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK