Hlavní navigace

Názory k článku Je libo koláče s myšími bobky? Měli je v pekařství Ječmínek, ale už nejsou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2013 20:47

    Pozorovatel (neregistrovaný)

    Tak si tu pročítám článek nejen o katastrofálním stavu prodejen podniku MIMO Bohemia, a.s., tedy pekařství Ječmínek, ale na jiném místě i o tom, jak personální oddělení vydává inzeráty, na kterých vychvalují perfektní prostředí, nabízejí zajímavé platové hodnocení s firemními benefity a kdo ví co ještě.
    Jaká je skutečnost? Taktéž katastrofální.
    Nebudu-li počítat daně, tak prodavačka má platový základ na úrovni minimální mzdy, další částky jsou tak nejasné a nespočítatelné, že žádná z prodavaček si svoji mzdu nedokáže, ani přibližně, spočítat a musí čekat, jaké peníze jí na účet dorazí. Celkový čistý plat běžné prodavačky se pohybuje mezi 10000 - 13000 Kč podle toho, jak se vedení "vyspí". A po tomto článku, byť naprosto pravdivém, přijdou prodavačky o další odměny, protože si vedení podniku musí nějak na pokutu vydělat (a zvýšeným prodejem to určitě nebude).
    A vážení kritici prodavaček - myslíte si, že za podmínek, které tam panují, se na vás budou stále, i po 15 hodinách práce, usmívat??
    Když navážu na hygienické podmínky, tak několik prodejen nemá k dispozici tekoucí vodu, natož teplou vodu na mytí táců a podávacích kleští - musí si ji nosit v PET lahvích. Prostory pro výrobu chlebíčků a ostatních lahůdek jsou tak malé, že se dvě prodavačky kolem sebe sotva protáhnou a na výrobní desku sotva odložíte větší tác. A to vše je v prodejnách kontrolováno kamerami s mikrofonem.
    ... a všechna to na úřadech nějak "hladce" prochází.

  • 18. 3. 2013 12:14

    Lu (neregistrovaný)

    Z Ječmínka jsem si kupovala bulku se sýrem a šunkou, jednou mi neudělala vůbec, ale vůbec dobře, byla asi zkažená... od té doby tam nechodím.
    Párkrát jsem si koupila, když jsem šla z práce pečivo. Jako pardón, oschlý rohlík za 10kč :D to je výsměch.

    Zdá se mi, že kvalitnější a lepší (sice předražené) jsou obchůdky pekárny KABAT....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).