já si kupuji jen Svijany, jejich máz mi přijde nejlepší a raději opravdu dám 11 korun a pochutnám si než 9 za nějaké divnopivo.
Svijany jsou super (hodnotim podle vycepu U Sadu na Vinohradech).
Rad bych ale dodal svou historku o vernosti pivu - Pilsner Urquel.
Kupoval jsem si takhle lahvovou plzen pricemz jsem ji jednou prinesl domu a po prvnim dousku jsem zavahal jestli vubec mam polknout. Chutove bych to prirovnal k necemu, co si predstavuju pod vymachanem hadru na podlahu.
Sel jsem se teda podivat na lahev a divil jsem se - byla totiz popsana nemecky.
Jo neni vsechno zlato co se trpiti....
A v kramku kde jsem ji koupil sleduju lidi jak si ty nemecko/polsky plzne kupujou dal a dal a vubec nepochytili ze to vubec neni to za co se to vydava. Kdyby si koupili za bura Branik, pochutnaji si vic.
A proto PREMEJSLEJTE a NEBUDTE VERNI ZNACCE!!!
tak úplně stejně jsem před lety dopadl s heinekenem -místo pivečka co jsem měl rád sraczka z polska.
Tetrahopanům jsem také fandil, ovšem poté co se ukázalo, že ty jejich tradiční receptury zase tak tradiční nejsou, tak se jim vyhýbám. Teď je mým favoritem Klášter světlý ležák z nedalekého pivovaru.
...se evidentně liší. Docela by mě zajímalo, jestli je Vyškov opravdu pořád stejný, nebo se jen tatínek tak navykl na Budvar, že mu nic jiného nechutná.
Já piju téměř výhradně tmavá piva a zatím to nikdo nijak nekomenoval. Ale zase si v našich řetězcích moc nevyberu. Teď nedávno jsem objevil "Nakouřeného šviháka", ale to se taky nedá pít furt, že. :-)
Vyškov oproti Vyškovu před lety je nesrovnatelný (kvalitativně mnohem lepší).
Budvar pije, protože je to prostě Budvar a zná jej "odjakživa" = ten nebude nikdy špatný ;-)
do tmaveho piva davaju umely cukor, potom je to uplne nechutna tekutina
Pokud myslíte pivní kulér, pak jste trošku zaspal dobu. Barevnosti piva se dosahuje používáním barevných sladů. Praxe s kulérem byla již dávno opuštěna a vím jen o jediném CZ pivovaru, který jí v jednom ze svých tmavých piv má.
Opět Primátor v Kauflandu. Hodně silný Double 24° (na mě už moc sladké, ale výborný základ pro řezané s Weizenem), Stout a hlavně excelentní polotmavý „English Pale Ale“.
Teď zrovna mám spíše nějaké "pivně abstinenční období", ale typicky kupuji podle letáku. Mám svojí oblíbenou značku ze spíše vyšší cenové kategorie a když je v akci, tak jde typicky tak o 4-5 Kč na lahvi dolů. Stavím se do daného marketu, koupím tak 4 přepravky, abych tak ten měsíc, měsíc a půl vydržel, než zas bude někde jinde akce a mám radost, že jsem ušetřil 3 až 4 stovky.
tak tak, akcie na prazdroj treba vzdy vyuzit.
Já piju jedině Ostravar, je vyráběné tradiční technologií spodního kvašení a Ostravar STO15° - patnáctistupňový polotmavý speciál je nepřekonatelný. A zase Premium má silnější říz a je více do hořka. A samozřejmě - jsem z Ostravy.
Tak předně - spodní kvašení je u nás nejvíce rozšířené. Jako tradiční (pro výrobu českého světlého ležáku) označujeme výrobu (kvašení) na otevřených spilkách, jež v Ostavaru mají. Už méně tradiční je přídavek maltózového sirupu.
Kaufland má snad celou nabídku od Primátora a přiznám se, že toto zjištění bylo pro mě (pár let zpátky) velmi milé překvapení. Primátor je hlavní důvod, proč zajet do Kauflandu alespoň občas. Podle mého je to nejlepší z našich pivovarů, jejichž piva jsou běžně dostupná po celé ČR, ale uznávám, že speciály nemusí nutně chutnat každému. Kupodivu mnohem lepší pivo od Primátora vychází levněji, než od velkopivovarů (Gamrinus, S*ropramen, Krušovice, …).
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK