Hlavní navigace

Názory k článku Houbové recepty, které možná neznáte

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2010 15:01

    Alena (neregistrovaný)

    * Svíčková z hlívy ústřičné:
    1 balení hlívy, asi 250 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer – může být i řapíkatý), cibule, olej. Asi 10 zrnek pepře, 5 nového koření, kousek zázvoru nakrájeného na kousíčky, bobkový list, kysaná smetana, šťáva z jednoho citronu.
    Nejdřív osmahnout zeleninu + cibuli, pak přidat hlívu + koření a dusit, až to změkne. Nakonec přidat smetanu a podle chuti citronovou šťávu.


    * Dušené žampióny po indicku:
    Asi půl kila žampiónů, 2 cibule, 2 stroužky česneku, půl kg rajčat oloupaných, olej, lžička mletého koriandru, lžička chilli, lžička zázvoru, sůl, lžička garam masala, koriandrová nať, citronová šťáva
    Nejdřív se osmahne cibule s kořením, potom se přidají nakrájená rajčata plus žampiony a všechno se dusí do měkka. Nakonec se přidá rozmačkaný česnek, posype se to koriandrovou natí a zakápne citronovou šťávou.


    * Rizoto z Elby:
    3 cibule, houby (žampiony nebo hlíva), hrnek rýže, sklenka bílého vína, olej, sůl
    Nakrájenou cibuli osmahnout na oleji, přidat houby, opražit s tím i rýži a zalít jeden a půl hrnkem vody a sklenkou vína, aby byl poměr 1:2. Přivést k varu a pak dusit na mírném teple pod pokličkou. Cibule musí být dost, aby to pěkně propojila!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).