Hlavní navigace

Horolezecký biatlon O krále Krkonoš

25. 2. 2009

Sdílet

Cyklistická soutěž o Krále Krkonoš má již šestnáctiletou tradici a letos se bude poprvé týkat i jiného sportu, který v posledních letech stále více nabývá na popularitě, a to horolezectví.   Organizátoři našli inspiraci v jednom z olympijských sportů – v biatlonu, při kterém se kombinuje běh na lyžích se střílením na terč. Horolezecký biatlon si však střílení odpustí. Místo něho se právě poleze.

Cyklistická soutěž o Krále Krkonoš má již šestnáctiletou tradici a letos se bude poprvé týkat i jiného sportu, který v posledních letech stále více nabývá na popularitě, a to horolezectví.  

Organizátoři našli inspiraci v jednom z olympijských sportů – v biatlonu, při kterém se kombinuje běh na lyžích se střílením na terč. Horolezecký biatlon si však střílení odpustí. Místo něho se právě poleze.

Závod bude mít tři etapy: Časovka na Sněžku, zdolání Mumlavského vodopádu a trasa z Kořenova do Bedřichova, při které závodníky čeká čtyři až šest lezeckých úkolů. V cílovém Bedřichově se sečtou časy a trestné body.

Termín konání: 14 – 15. 3. 2009

Termín přihlášky a ubytování: do 27. 2. 2009

Termín přihlášky bez ubytování: do 9. 3. 2009

Kontakt

Jan Šlechta

slechta.jan@sez­nam.cz

774 851 850, 242 456 129

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).