Hlavní navigace

Hamrsport v Braníku: Nic pro sportovce samotáře

10. 6. 2009

Sdílet

foto Denisa
Sportovní areál v Bráníku má skoro ideální polohu: je dobře dostupný a navíc místo u řeky se zdá být pro sport ideální. Přesto, pokud někdo bude hledat lekce aerobního cvičení či fitness, bude zklamaný.

Ve sportovním areálu v Bráníku jsem si loni půjčovala in-line brusle, a tak mne zajímalo, co Hamr za ten rok nabízí nového. A zda má i něco pro sportovce-samotáře, tedy pro nás, kteří si rádi zacvičíme sami.

Do Braníka za sportovními kluby

Branický Hamrsport se nachází pár metrů od tramvajové zastávky Braník na Praze 4 a jeho délka sahá až k oblíbené cyklotrase lemující pravý břeh Vltavy. Hned u vchodu na sportoviště narazíte na pět beach volejbalových kurtů, které bývají přes zimu kryté nafukovací halou. Pár desítek metrů za nimi se rozkládá devět tenisových kurtů s antukou. Právě probíhá jedna z mnoha hodin zdejší tenisové školy. Po levé straně jsou pak kryté haly, které pod střechou skrývají hřiště na florbal a kurty na badminton. Kromě toho si sem můžete přijít zahrát nohejbal nebo fotbal.

Hamrsport3

Bohužel, pro sportovce – jedince to tu zkrátka není. Pokud nebudu počítat již zmíněnou půjčovnu in-line bruslí nebo kol. „Všechno fitness cvičení máme bohužel jen v Záběhlicích,“ říká mi sympatická slečna na recepci, když se pídím po hodině cvičení bez rakety nebo míče. „Je to tak schválně, abychom na obou pobočkách neměli to samé,“ dodává ještě. Fitness cvičením se v Hamrsportu myslí například aerobik, indoor cycling, strečink nebo power jóga.

A právě tady vidím asi největší kámen úrazu. V Braníku jako by jedinec lačnící po pohybu měl smůlu, že je sám. Navíc okolní příroda doslova láká k cvičení pod širým nebem. Ačkoliv je pravda, že v branickém Hamrsportu probíhají hodiny bootcampu (tréningový program, postavený na vojenském drilu). Ty však v rozpisu areálu nenajdete. Pořádá je zde přímo společnost Bootcamps, s.r.o., na jejichž stránkách máte i rozpis hodin a ceník. To není nic neobvyklého – do místního Hamrsportu totiž chodí převážně sportovní kluby.

S dětmi máte smůlu

Hamrsport2

Chcete si s přáteli jít zahrát tenis, ale nemáte hlídání pro dětí? S tím vám neporadí ani v místním Hamrsportu. Bohužel. Leda byste je dali do místní již zmíněné tenisové školy. „Hlídání dětí a hodiny pro matky s dětmi máme bohužel také jen v Záběhlicích,“ sděluje mi slečna recepční. Jak se zdá, branický Hamrsport nejen že téměř ignoruje jedince, ale i rodiče s malými dětmi. „V Záběhlicích máme i cvičení pro matky s dětmi, cvičí se tam dětský aerobik a máme tam i hlídání dětí,“ láká mě do Záběhlic recepční. Hodina hlídání probíhá ve stanovených dopoledních hodinách a hodina vás vyjde na 30 korun, jak se později dočítám v letáku.

Za kolik?

Zajímají vás i ostatní ceny? Za hodinu beach volejbalu zaplatíte 200 korun. Tedy mimo špičku. V době od 16 do 20 hodin už to pak je 280 korun. Přes víkend je cena jednotná pro všechny hodiny, 230 korun. V porovnání se strahovskou Beach Praha Arenou, oblíbenou především u studentů, se ceny liší o pár desítek korun. Od 13 do 17 hodin si tam můžete beach volejbal zahrát v rozmezí od 170 do 300 korun, od osmé hodiny už ale za 330 korun. Co se permanentek do branického Hamrsportu týče, jejich cena záleží na době, kdy chcete chodit (mimo špičku, ve špičce nebo víkendy) a začíná na 3 960 korunách na 22 týdnů. Permanentka na hraní ve špičce pak vyjde 5720 korun na stejnou dobu.

Naopak hodina tenisu vás podle doby vyjde od 200 do 240 korun. Permanentka s platností na 25 týdnů stojí od 4125 korun do pěti tisíc. Jen pro porovnání, hodina tenisu v Wilson Tenis Centru v Modleticích stojí od 150 do 200 korun. V areálu Tenis Cibulka v pražských Košířích se hodinové sazby pohybují od 150 do 200 korun na venkovních kurtech.

Pozor na parking

Hamrsport1

Kdo nerad využívá služeb městské hromadné dopravy (z Karlova náměstí trvá cesta zhruba 15 minut), může využít místního parkoviště. Zde vás však musím varovat. Především pak majitele automobilů s nižším podvozkem. Parkoviště je totiž značně kamenité. Kdo bude rychlý, může zaujmout parkovací místo u restaurace, kam se však vejde zhruba deset aut.

Jak jsem se dozvěděla od ředitele areálu Daniela Přibyla rozšíření služeb pro samotářské sportovce se nechystá. „Chceme postavit hřiště pro děti a něco jako opičí dráhu, aby se tu mohli protahovat cyklisté a bruslaři,“ říká. Jen je škoda, že opičí dráha se dá využívat jen na jaře a v létě, kdy není ani mokré spadané listí, ani sníh a led.

Kontakt: www.hamrsport.cz

Foto: autorka

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka během své krátké redaktorké dráhy vystřídala psaní recenzí pro tištěný hudební časopis za internetový server Vitalia.cz. Mezitím také přispívala do norského školního časopisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).