Hlavní navigace

Globus po 12 letech otevře novou prodejnu. Víme, kde

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Společnost Globus otevírá šestnáctou prodejnu v Česku. Bude dvoupatrová, s vlastní pekárnou i Globus Café, iGlobus.cz a nabídne i prodejní pult vlastních uzenářských specialit, včetně nového konceptu Drůbežího řeznictví Globus.

Řetězec Globus svou zatím poslední, patnáctou prodejnu otevřel v Havířově. Šlo o jeho patnáctý velkoformátový obchod. Teď, po dvanácti letech, se ale chystá na slavnostní otevření nového dvoupatrového hypermarketu v Praze-Štěrboholech, jako součást obchodního centra Europark, jak už jsme loni v létě psali. Co všechno nabídne a od kdy?

Otevření je naplánováno na Den dětí

Dosavadní nájemce Albert opustil nákupní prostory v Europarku 18. září 2022, aby je převzal maloobchodní řetězec Globus. O den později zde započala rozsáhlá rekonstrukce, která trvala až do dnešních dní. Po dobu proměny byl v přízemí na ploše 500 m2 započat provizorní prodej základních potravin s konceptem prodejny Berto, který poběží až do 31. 5. letošního roku. Další den už totiž Globus oficiálně otevře novou prodejnu.

Naznačoval to už v polovině května billboardy umístěnými kolem prodejny, o uplynulém víkendu už tuto informaci potvrdil, když reklamní plochu s nápisem „Již brzy pro vás“ vyměnil za „Otevíráme 1. 6. 2023“.

Co v novém Globusu najdeme?

V přízemí obchodního centra Europark se Globus bude nacházet na ploše téměř 11 tisíc m2, z toho je počítáno s prodejní plochou 6000 m2. V 1. patře obchodního centra budou moci zákazníci navštívit Restauraci Globus o celkové ploše 1289 m2, ta už přitom funguje od podzimu 2022.

V Česku bude 16 prodejen Globus

V tuto chvíli společnost Globus provozuje 15 velkoformátových prodejen s vlastní pekárenskou, cukrářskou, řeznickou, uzenářskou výrobou a restauracemi. V Pardubicích-Dubině pak má jednu prodejnu malého formátu Globus Fresh.

„Vedle hypermarketu a restaurace nabídku služeb doplní Globus Café, iGlobus.cz a prodejní pult našich vlastních uzenářských specialit, včetně nového konceptu Drůbežího řeznictví Globus, které nabízí podestýlková kuřata s dobou výkrmu 56 dní. To je téměř dvojnásobek oproti běžným kuřatům. Tento nový koncept nyní úspěšně běží v našich pražských hypermarketech, ke kterým se tak Štěrboholy přidají,“ uvedl při loňském oznamování nové prodejny Jochen Baab, jednatel společnosti Globus.

Podrobnosti o akcích, které na zákazníky čekají, přineseme na Vitalia.cz v časných ranních hodinách, ještě před otevřením, a to 1. 6.

Do jakého obchodu chodíte nejčastěji?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).